Elismerés

2024.08.10. 12:30

A Prima-díj-jelölt Nagy Gábor úgy tervezi mások épületeit, mintha a magáét tervezné

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Díj 2024. évi jelöltjei között a Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Gábor építészmérnököt juttatta be a szavazók azon tíz jelölt közé, akik közül a szakmai grémium fogja kiválasztani az idei győzteseket.

Mészáros Géza

A 41 esztendős Nagy Gábor építészmérnök szakmai tanulmányait 1997-ben a Debreceni Építőipari Középiskolában kezdte, majd a Debreceni Főiskola után a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Ezt követően három évig építésügyi hatóságnál dolgozott, majd egy tervező irodában. Mindezek mellett a műszaki ellenőri képzésben is részt vett.

Prima-díj
Nagy Gábor építészmérnök nagyon hálás a megbecsülésért, melyet igyekszik megszolgálni a megrendelőknek
Fotó: Beküldött

A főmunkaidő mellett 2008-tól egyéni vállalkozásba kezdett, amely rövid idő után a főállásává vált, majd 2016-ban saját tervezőirodát alapított, amelyben a testvére statikusként társtulajdonos.

Az építőiparon belül a 2010-es évek elején jellemzően az ipar, a mezőgazdaság és az állattenyésztés számára nyújtott mérnöki szolgáltatást, de az évtized második felében, a szakma fellendülésével a családi- és társasházi munkákkal is kibővült a vállalkozás. Munkásságában a műemléki épületek felújítása is jelen van, a tervezéstől a műszaki ellenőrzésig.

Számos munkája közül néhány, amelyben részt vett: Cserkeszőlő – élményfürdő; Szentes – sportuszoda; Martfű – strandöltöző és wellness-épület; Szolnok – városháza-felújítás; Szolnok – kormányhivatal felújítás; Szolnok – citromsavgyár, Kecskemét – Abrazív gyártó csarnok. Ezek mellett takarmánykeverő épületeknél (Szentes, Környe, Szeleste, Karcag), templomtornyok (Cibakháza, Albertirsa, Csongrád, Mór), illetve a martfűi növényolajgyár több épületénél nyújtott mérnöki szolgáltatást.

Munkája során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megismerje a megbízó igényeit. Hogy a megrendelő szemszögéből lássa a beruházás folyamatát, és hogy költséghatékonyan, gazdaságosan jöjjön létre a megvalósítás. Úgy tervezi mások épületét, mintha magának tervezné azokat.

– A pozitív visszacsatolások nagyon sokat jelentenek, ezek motiválnak. Ezek közül is azt tartom a legörömtelibb visszajelzésnek, amikor egy kivitelező a saját házának a megtervezésével bíz meg, mivel biztos ismer jó pár tervezőt, és a szakma kivitelezői oldalát is látja – szögezi le.

– Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen munkám van, s a megbecsülésért is, melyet igyekszem megszolgálni a megrendelők felé – hangoztatja az építészmérnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában