Elismerés

2024.08.31. 18:00

Művészeti értékeket hordoznak martfűi foltvarrók munkái

Kulturális, művészeti díjat adományoztak a Martfűi Napraforgók Foltvarró Szakkör részére az állami ünnepen. A tiszazugi önkormányzat hagyománya, hogy augusztus 20-án ismerik el a városért, az ott élő és dolgozó emberekért tevékenykedőket. A díjat dr. Papp Antal polgármester adta át.

Pakainé Pusztai Nóra

Minden évben augusztus 20-án tartanak városi ünnepséget Martfűn, idén sem volt ez másként. Az önkormányzati elismerő díjakat dr. Papp Antal polgármester a művelődési központban tartott rendezvényen adta át. A város honlapján úgy fogalmaztak, idén kulturális, művészeti díjat adományoztak a Martfűi Napraforgók Foltvarró Szakkör részére.

díjazás,martfű,foltvarrók
A martfűi foltvarrók is elismerést vehettek át 
Forrás:  Martfű Média

A méltatásban elhangzott: A Martfűi Napraforgók Foltvarró Szakkör 1997 januárjában alakult nemcsak azzal a céllal, hogy igényes kézimunkák készüljenek, hanem a közösségteremtés szándékával is. Eleinte autodidakta módon sajátították el az alapokat, majd később rendszeresen vettek részt tanfolyamokon, régiós varrásokon. A Művelődési Központ, amely a kezdetektől otthont ad a szakkör számára, minden évben kiállításon mutatja be az elmúlt esztendőben készült legszebb darabokat melyre a régiós foltvarró csoportok tagjai is szép számmal ellátogatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában