Összefoglaló

2024.09.14. 20:40

Extrém motoros napot tartottak Miklóson – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

„Híresen fanatikusak vagyunk” – igazán extrémmé tette az özönvíz a motoros napot. Akadt, akik még a folyamatosan zuhogó eső sem tántorított el a motorozástól. Idén viszont mindössze egy maroknyian gyűltek össze a XI. Törökszentmiklósi Extrém Motoros Napon. A Csepel berregése és a motorok zúgása azonban még így is megteremtette az alaphangulatot szombaton.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Családi nap a Tiszaligetben: a borongós időben is garantált a jókedv. Kiscsoportos foglalkozások, ugrálóvár, a szülőknek szakmai előadások. Családi napot tartott az MCC a Tiszaligetben szombaton.

Mozgás, öröm, agytorna 50 év felett is – szenior örömtánc indult Jászapátin. A foglalkozások az idősebb korosztály számára biztosítanak lehetőséget a testi, lelki egészség javítására és szociális kapcsolataik erősítésére. Az első örömtáncot szeptember 12-én tartották a Művészetek Házában.

Összeütközött két autó Karcagon. Félpályán haladt a forgalom a Széchenyi István sugárút érintett szakaszán.

Gazdakör alakul Abádszalókon. Szerveződnek a térség földművesei: gazdakör alakul Abádszalókon.

Rendkívüli önkormányzati támogatásra pályázott Tiszaföldvár. A napokban Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő oldalán jelentették be a hírt. Több tiszazugi településnek is ítéltek rendkívüli önkormányzati támogatást. Tiszaföldvár hat millió forintból gazdálkodhat.

Közösségük kincseit láthatják a csataszögiek. Kiállítás nyílik Csataszögön szeptember 16-án. Közösségük kincseit viszik el a településre.

Sáskainvázió! Túlszaporodtak a rovarok, veszélybe kerülhet a termés. Szakértők szerint a sáskanépesség további növekedésével és a kártételi terület kiterjedésével lehet számolni az elkövetkező években. Hogy kell-e tartani a Jászkunságban sáskainváziótól? Nem lehet tudni, az mindenesetre tény, hogy két szomszédos térségben az elmúlt időszakban túlszaporodtak az olaszsáskák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában