Segítség

2024.08.29. 16:00

Gyermekenként tízezer forint iskolakezdési támogatást kaphatnak a családok Jászboldogházán

A beiskolázás jelentősen megterheli a családi kasszákat. Jászboldogházán az önkormányzat idén gyermekenként tízezer forint települési támogatást biztosít az iskolakezdéshez.

Illés Anita

Iskolakezdési támogatásban részesülhet az az alapfokú oktatásban résztvevő vagy középfokú, nappali oktatásban tanulmányokat folytató fiatal, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap tízszeresét, azaz a 285 ezer forintot – tájékoztatott a település honlapján Koczáné dr. Fehérváry Mária, polgármester. 

támogatás
Gyermekeként tízezer forint iskolakezdési támogatást biztosít az önkormányzat Jászboldogházán
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Szeptember végéig lehet igényelni az iskolakezdési támogatást 

A támogatás fontos feltétele, hogy a tanuló jászboldogházi állandó lakcímmel rendelkezzen. A kérelemhez csatolni kell az állandó lakcím igazolása mellett az egy főre jutó havi jövedelemről szóló igazolást és a középfokú tanuló jogviszony fennállásáról szóló harminc napnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást. Az általános iskolás gyermekek esetén nincs szükség az iskolalátogatási igazolásra. A támogatás szeptember 30-ig igényelhető. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában