Összefoglaló

2024.08.19. 20:00

Különleges szobrot avattak Vezsenyben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ez év április 20-án leemelték a csúcsdíszét a szolnoki Belvárosi Szentháromság-templom tornyának. A toronysisakról elhelyezésével kapcsolatban Dombi Gábor építészmérnök, műemlékvédelmi szakértő szakmai állásfoglalást és ajánlást készített.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Augusztus 19-től Bálint József motoros fűrészes faszobrász alkotása, egy turulmadár díszíti Vezseny községi parkját a Szent István emlékmű mellett. A rendszerváltásig a tér méretes obeliszkjét vörös csillag uralta, ám mostantól a magyarok szent madarát, a turult lehet rajta csodálni.

Számos kiváló szakember vehetett át elismerést a napokban, a vármegyeházán tartott ünnepségen. Az eseményen Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közművelődési Díjat adományoztak a Szolnoki Szigligeti Színháznak.

A térség kisbirtokosainak és kisgazdáinak baráti köre augusztus 19-én a szolnoki Vízpart körúti vendéglátóhelyen találkozott egymással. A résztvevőket Gonda Zoltánné Ilike, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) szolnoki csoportjának volt elnöke köszöntötte.

A meghosszabbított hétvégét a rekkenő nyári forróságban sokan a vizek mentén töltötték. A nagykörűi szabadstrand az egyike volt azoknak, melyet a hűsölni vágyók meglátogattak a Szent István-napi szabadnapok egyikén-másikán.

Két veretlen együttes találkozott a vármegyei rangadón, sőt a Füred még pontot sem veszített az elmúlt három körben, míg a Karcag két meccsből egyet nyert, míg a másikat döntetlenre hozta. Az összecsapáson végül a hazai pályán játszó Tiszafüred egy góllal jobbnak bizonyult ellenfelénél.

A Tiszaföldvár SE három meccs után pont nélkül állt a tabellán, míg a Gyula százszázalékos mérleggel az első helyet foglalta el. A találkozó után elmondható, hogy közel állt a bravúrhoz a Tiszaföldvár, azonban az utolsó percben szertefoszlottak a tiszazugiak győzelmi álmai.

A fővárosba látogatott Koncz Zsolt együttese az NB III. negyedik fordulóban. A Martfűi LSE nem hagyott sok kérdést a Pénzügyőr vendégeként, és végig kontrollálva a mérkőzést gyűjtötte be a három pontot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában