Magyarok Világszépe

2024.08.29. 19:53

Fásy Ádám Karcagra érkezik, gyönyörűségeket hoz magával – galériával

Szombaton a karcagi Sámándob területén rendezik meg a Magyarok Világszépe verseny fináléját. A 14 döntős lány a karcagi felkészítő táborban már javában tanulja a koreográfiát, amelyet lehetőségünk volt pár percig megnézni. Fásy Ádámmal itt beszélgettünk a rendezvényről, és arról, hogyan került a Nagykunság fővárosába a verseny.

Daróczi Erzsébet

Fásy Ádámot kérdeztük a hétvégén esedékes szépségversenyről. A művész nemrég hatalmas elismerésben részesült, ugyanis megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztet.

Fásy Ádám
Szombaton a karcagi Sámándob területén rendezik meg a Magyarok Világszépe verseny fináléját, amelyet Fásy Ádám és lánya rendez
Fotó: Daróczi Erzsébet


– A Sámándob maga is különleges helyszín, de mitől lesz még különleges a döntő?

– Ez a rendezvény életünk egyik legnagyobb technikai felszereléssel rendelkező eseménye, aminek a kislányom, Zsüliett a rendezője. Minden technikai dolognak, ami a produkció része, azért ő a felelős. A verseny fergeteges show műsorral van egybekötve, a tavalyi kiskörei is nagyon szép volt, most látványban picit jobbat csinálunk. Attól is különleges a verseny, hogy rendezvényünk ingyenes, nincs regisztráció, így remélem sokan eljönnek majd.

Szombaton három órától kezdődik és éjfélig tart, így a környék, illetve Magyarország egyik leghosszabb zenei show-műsora lesz, nagy előadóművészekkel.

Tényleg a legnagyobb sztárokat hozzuk el, itt lesz a világhírű Roby Lakatos hegedűs, fellép Nótár Mary, Kis Grófo, de énekel Varga Viktor, Opitz Barbi is még sokan mások.

– Hétfő délután beszélgetünk, a nagy nap pedig szombaton lesz. Izgul?

– Mi nagyon készülünk, nem ez az első ilyen nagy műsorunk 33 év alatt, de mindegyiknél izgulunk. Olyanok vagyunk, mint a kisgyermekek. Minden egyes esemény, amit rendez a családom, az mind izgulással és reménnyel teli, hogy jól sikerüljön és örömet, boldogságot okozzunk az embereknek, szóval összetett dolog ez. A szombati verseny köszönhető Szepesi Tibor polgármester úrnak, aki szeretettel befogadta a rendezvényt és partner lett. Előtte kérdezte tőlem polgármester úr, hogy mit kell tenni, hogy egy ilyen kisvárosba is elhozzuk a kiállítást?

Nekem nincs kisváros, nagyváros, csak magyar emberek vannak, akiket nagyon szeretünk.

Nagy magyarság tudatunk van, ide születtünk, s ha már lehetőségünk van arra, hogy eseményeket hozzunk létre a kultúrát hordozva, vagy a szépségen keresztül zenei produkciókat, mi nagy örömmel tesszük ezt. A Munkácsy kiállítást Karcagon szeretettel fogadták, ez az én bizonyítékom, hogy igenis, nemcsak a fővárosban, nemcsak nagyvárosban, hanem kisvárosban is van igény a kultúrára. Az átlag magyar ember szereti a szépet, a jót, nem kell lenézni a vidéket, mert nekik is igényük van a kultúrára. Nagyon büszke vagyok vidéki gyerekként, hogy művészetpártoló közönséget tudtunk megcélozni, hisz fél Magyarország, ötmillió látogatója van eddig a Munkácsy-kiállításnak, és nincs vége, visszük tovább a magyar géniusz festő alkotásait a határon túlra is.

– Ez a szépségverseny a zenei része mellett a szemeknek is ad élményt, hiszen gyönyörűek a lányok. Mit kell tudni róluk?

– A lányokkal mi lebontottuk a határt, nálunk csak magyar emberek vannak, mindenki jelentkezhet, aki magyar felmenőkkel rendelkezik. Itt is van kárpátaljai, felvidéki és erdélyi négy lány, aki magyar felmenőkkel rendelkezik. Ennek nagyon örülök, hisz az a célja a versenynek, hogy bontsuk le a határokat. Ez a fránya magyar határok kijelölése fáj nekem, pedig egyszerű magyar ember vagyok, de fájdalmas, amikor elmegyünk Erdélybe a Hargitára és tudjuk, hogy igazság szerint az a magyar föld, az a miénk, de valamilyen úton-módon az akkori politikai rendszer, szétszakította Magyarországot. Én ez ellen vagyok ezzel a versennyel is. A Magyarok Világszépe az összmagyarságról, az összetartozásról szól, arról, hogy  mi, magyarok a világban bárhol élünk, nekünk erősek a gyökerek és szeretjük hazánkat, szeretjük Magyarországot.

– A 2024-es szépségtrendet mennyire lehet látni? A zsűrinek nehéz dolga lesz?

– Azért lesz nehéz dolga, mert vannak alacsonyak és szépek, meg alkatilag nagyon csinos lányok, van köztük szőke, barna, vörös haj színű, mindenki megjelent a versenyen, aki hordozza az ország sokszínűségét, aminek nagyon örülök, mert ez varázslatos. Ez nem egy klón-szépségverseny, ahol mindenkinek barna, hosszú haja van, egyformán lefésülve, kisimítva, itt meg lehet különböztetni a lányokat.

– Önnek van tippje az első három helyre?

–Mindenki úgy gondolja, hogy tippelek, de nem, még 33 évvel ezelőtt megfogadtam, sosem fogok tippelni. Külső szemlélőként nézem, mint bármelyik néző, de minden lányt színpadra varázsolok, hiszen a koreográfiát kezdettől fogva én csinálom.

Én csapatban gondolkodom, és mindenkinek egyenlő esélyt adunk, ez a versenyünk a lényege.

– Ki lesz a zsűri elnöke?

– Szepesi Tibor a polgármester úr lesz, tagjai a támogatóink képviselői, de itt lesz Proksa Szandra szépségkirálynő valamint a feleségem, Marika is, de ügyvéd is lesz, szóval szakmailag is össze van rakva a zsűri. A lányok négyszer fognak megjelenni. Lesz egy magyaros, koktélruhás, estélyi ruhás és fürdőruhás megjelenés és éjfélkor kiderül majd kinek a fejére kerül idén a korona.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában