Varázslatos képek

2024.07.08. 17:25

Így csobognak most a szolnoki szökőkutak, szemet gyönyörködtető fotókat mutatunk – galériával

Ezekben a kánikulai napokban minden lehetőséget megragadunk, hogy lehűthessük magunkat. Ehhez nagy mértékben hozzájárulhat a szolnoki szökőkutak látványa, melyekről most egy csokorra való fotót mi is megmutatunk.

Mészáros Géza

Varázslatos hangulatú szökőkutak nyújtanak kellemes látványt a vármegyeszékhely belvárosában. A rekkenő hőségben különösen sokan kertesik fel ezeket. A vármegyeszékhelyen a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. már május elején beindította a társaság által üzemben tartott szökőkutakat, melyeknek korábban a karbantartási munkálatait is elvégezték, így most hűs vizük csobogásával csábítják az arra járókat.

szökőkutak, nyár, hőség
Ebben a hőségben csábítóak a szolnoki szökőkutak, de fürödni továbbra sem szabad egyikben sem
Fotó: Mészáros János

Szolnok szökőkútjai a következő helyeken csodálhatjuk meg: Kossuth tér; Tisza-part „békás”; Tiszai hajósok tere – Tiszavirág szobor; Verseghy park – Zounok ispán szobor; Széchenyi gimnázium; Jubileum tér – Galaxis térplasztika; Boldog Sándor István körút – Ivó nő szobor, Eötvös tér – Himfy Ferenc szobor.

Bármilyen csábító is lenne, ne feledjük, a szökőkutakban való fürdőzést a lakosságnak, illetve a kedvenc háziállatoknak sem engedélyezi az egészségügyi szakhatóság. A szökőkutak vize ugyanis sem fürdésre, sem ivásra nem alkalmas. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában