Lopás

2024.07.03. 14:30

Szénabálák között lapult a kenderesi tolvaj, rendőrök túrták ki onnan

Az almáskert szénabálái közül kotorták ki a rendőrök a "kenderesi Fantomast". Számos lopást rónak a terhére, a tolvajlásban ráadásul fia is követte.

Rózsa Róbert

Gyanús alak bújt meg kedden a kenderesi almáskert szénabálái között. Az illető a karcagi rendőrök elől próbált elrejtőzni, de nem volt szerencséje: a nyomozók megtalálták, elfogták és előállították a Karcagi Rendőrkapitányságon a feltételezhető tolvajt.

szénabála, tolvaj, lopás, Kenderes
Az almáskert szénabálái sem rejtették el a kenderesei sorozattolvajt
Fotó: police.hu

Létralopástól a szénabáláig

Az persze érthető, hogy a 47 éves kenderesi férfi miért vette magát a szénaboglyák közé a rendőrök közeledtére. Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán tájékoztatott, már 2023-ban eljárást indult ellene, amikor az év februárjában ellopott egy alumíniumlétrát egy helyi ingatlanból, majd még ugyanazon esztendő végén 135 ezer forint értékben zsákmányolt szerszámgépeket egy kenderesi házból. A rendőrök már ezt követően elfogták és kihallgatták a tolvajt.

Lopás iránti vágya ennek ellenére sem csitult. Idén is többek életét keserítette meg lopásaival. Keddi elfogása után összesen hét bűncselekményt róttak a terhére, ezeket részben beismerte. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

A „szénabálás” tolvaj fia is lopásért felelt
Fotó: police.hu

„Családi vállalkozásban” loptak

De nem csak ő, hanem 29 éves fia is a rendőrség „vendége” volt mostanság. A 29 éves férfit négyrendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg, lopások miatt. Legutóbb egy önkormányzati tulajdonú épületről szaggatta le a rézvezetékeket, amelyeket eladott. Később beismerő vallomást tett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában