Rongálás

2024.07.03. 14:26

Elkapták a jászberényi fagyilkost – ez a férfi mérgezte a fákat

A rendőrök kedden elfogták a jászberényi fákat mérgező férfit. A fagyilkos kezén kattant a bilincs.

Rózsa Róbert

Bilincs kattant kedden a jászberényi fagyilkos csuklóján – tájékoztatott szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az illetőt a Jászberényi Rendőrkapitányságon állították elő.

fagyilkos, fa, mérgez, Jászberény
Vélhetően ezzel a fúróval kínozta a növényeket a jászberényi fagyilkos
Fotó: Police.hu

Mint hírportálunk a napokban beszámolt, a Szentkúti templom kertjében tavaly óta valaki módszeresen pusztítja a harmincéves hatalmas platánt és a harkályoknak otthont adó bálványfát. A fagyilkos lyukakat fúrt a fák törzsébe és azon keresztül mérgező anyagot juttat be, pusztulásra ítélve a méretes növényeket.

Harmincmillió forintos juharral végzett a fagyilkos

Akkor a helyi környezetvédő, Sárközy Csabáné Béres Krisztina azt mondta, a módszeresen pusztított juhar értéke mintegy harmincmillió forintra becsülhető.

fagyilkos
Ezzel a jászberényi fával is megpróbált végezni a fagyilkos
Fotó: Police.hu

Az ügyben a polgármesteri hivatal már korábban feljelentést tett. Mivel azonban az elkövető kilétét akkor nem lehetett megállapítani, az eljárást felfüggesztették. Az új rongálási ügyben viszont a hivatal ismét feljelentést tett.

Bizonyítékoknak köszönhetően sikerült azonosítani

Utóbbival kapcsolatban a rendőrség most azt közölte, a jászberényi nyomozók a személyi és tárgyi bizonyítékoknak köszönhetően azonosították a tettest. A 38 éves helyi férfit rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában