Összefoglaló

2024.07.04. 20:41

Szolnoki férfi vesztette életét a szabadszállási balesetben – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A szélrózsa minden irányába mutatnak a nyilak azon az emlékoszlopon, melyet a közelmúltban állítottak fel Mezőtúron. Az emlékoszlop az összetartozás jegyében készült.

Forrás: szoljon.hu

Mint azt korábban megírtuk, szerda délután kigyulladt egy garázs a Petőfi Sándor úton, Martfűn. A tűz a szomszédos családi házra is átterjed, melynek tetőszerkezetét le kellett bontania a tűzoltóknak. Az épület lakhatatlanná vált, két lakója rokonokhoz költözött.

Éppen Lengyelországból Görögország felé tartott az a kamionsofőr, akit a pénzügyőrök a cserkeszőlői pihenőhelyen ellenőriztek a napokban. Mint kiderült, a 46 éves görög férfi egy mágnessel manipulálta a tachográfot, ami így pihenőidőt rögzített. Több, mint 1 millió forintra büntették a pénzügyőrök a sietségért.

Már élesben, kilométeres magasságokból ugranak a szolnoki ejtőernyős világbajnokság versenyzői.

Már február óta borzolták a tiszabőiek kedélyét azok a helyi fiatalok, akiket szerdán vettek őrizetbe a karcagi rendőrök. A két, 18 és a 22 éves ereje teljében lévő férfi a lopásokból élt, vittek mindent ami mozdítható a faluban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tavaly áprilisban életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy húsz éves karcagi fiatalemberrel szemben. Az illető, a vád szerint, 2022. június 9-én kora délután Karcagon késsel mellbe szúrt egy másik fiatalt, aki túlélte ugyan a támadást, a bántalmazás azonban, a vádhatóság szerint, életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

Egy különleges állomásra bukkanhatunk a Tisza-tó egyik csücskében, Kunmadaras és Tiszaszentimre között, a 3219-es út mellett. A pusztakettősi vasúti megálló több mint harminc éve Rés László és neje, Rés Lászlóné tulajdona. Az eredetileg Vácról származó házaspár különleges kávézót és vasúttörténeti múzeumot hozott létre az épületben, mely máig nagy népszerűségnek örvend a biciklisek és a motorosok körében.

Egy ember életét vesztette, amikor négy jármű ütközött az 52-es főúton Szabadszállás térségében csütörtök délelőtt, információnk szerint az áldozat szolnoki. A baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők.

Egy szabadnapos tűzoltó érkezett először a szerdai martfűi tűz helyszínére. Gyorsan felmérte a helyzetet, leválasztotta a közművekről a szomszédos épületet, majd felvette a kapcsolatot a központtal, a tűz ugyanis átterjedt a szomszéd lakóépületre...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában