Rendkívüli ülés

2024.07.19. 12:29

Visszavonta a gyermekbántalmazó Agócs Tibor városi kitüntetését a jászberényi képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott pénteken délelőtt a jászberényi képviselő-testület. A tanácskozáson egyhangú döntéssel visszavonták Agócs Tibor 2015-ben megítélt önkormányzati kitüntetését. A gyermekbántalmazó karateedző ügye országos botránnyá dagadt.

Szoljon.hu

A jászberényi képviselő-testület pénteken délelőtt rendkívüli ülésen egyhangúan, 13 igen szavazattal visszavonta a Gerevich Aladár sport díjat és a vele járó pénzösszeget Agócs Tibortól, a Yakuzák SE szakmai vezetőjétől, aki brutálisan felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban. Ahogy arról korábban számoltunk, a Magyar Karate Szövetség eljárást indított a gyermekbántalmazó edző ellen, de számos közéleti szereplő is reagált a megdöbbentő, felháborító tettre.

gyermekbántalmazó, döntés
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Elítélték a gyermekbántalmazó tettét, aki méltatlanná vált a díjra 

A városi elismerést még 2015-ben kapta. A döntésről Budai Lóránt polgármester tájékoztatott közösségi oldalán. Hangsúlyozta: a döntéssel Agócs Tibor cselekményét ítélte el a testület, aki méltatlanná vált a kitüntetésre. 

– Bízom benne, hogy a sportszervezetet és a benne tevékenykedő tehetséges sportolókat a jövőben nem éri hátrány vezetőjük vállalhatatlan viselkedése miatt – tette hozzá a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában