Összefoglaló

2024.09.03. 21:00

Apránként vágta ki az erdőt két újszászi férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Országszerte élénk érdeklődés kíséri a döntést, hogy kitiltották az okoseszközöket az oktatási intézményekből. Több szolnoki általános iskolában már korábban léptek a telefonok kérdésében.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Augusztus 31-én arról kaptak bejelentést a rendőrök, hogy Jászladányból elvittek egy üzemképtelen személyautót. Közel egy óra múlva az egyenruhások egy vontatott járműre lettek figyelmesek Jászkiséren. Miután megállították a szerelvényt, már tisztában voltak vele, hogy azt a kocsit lopták el Jászladányról.

„Zöld” mozdonyt állított elő a svájci vasútijármű-gyártó cég, a Stadler Rail AG. A prototípus kocsiszekrénye a friss Gróf Szapáry Gyula-díjas Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. üzemében készült.

Néhány napja indult el a TV2 régi-új reality műsora. A Kísértésben szerelmes párokat tesznek próbára, négy pár hölgy és férfi tagjainak kegyeiért folyik a harc. A szolnoki Kovács Máté kísértőként tűnik fel a műsorban, legutóbb Brigit vigasztalta.

Megint a Jászságban fogtak el egy kábítószer-kereskedőt a rendőrök. Az egyenruhások augusztus 31-én kutatást tartottak egy 33 éves jászkiséri férfi lakcímén, ahol 53 gramm rögös fehér port és több mint félmillió forintot foglaltak le.

Török kori híd, homokpad, vagy éppen egy régi stég fából készült lábai – ilyen mesterséges és természetes képződmények bukkannak elő a Tisza alacsony vízállása miatt az utóbbi időszakban a szolnoki szakaszon. Az időjárás előrejelzés szerint csapadékra továbbra sincs kilátás az elkövetkezendő napokban. 

A hazai pályán játszó, tartalékosan felálló NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabda-csapata soros edzőmeccsén kilenc ponttal kikapott a szlovák BC Prievidza gárdájától kedd este. A hétvégén a szlovákiai Iglón egy négycsapatos tornán indulnak a piros-feketék, előbb szombaton a cseh Pardubice gárdájával találkoznak.

Időnként furcsa zajok jöttek egy jászboldogházi magánerdő belsejéből. Mint kiderült, nem véletlenül. Talán már a télre készülhettek azok az újszászi férfiak, akik apránként hordták el a kivágott fát egy erdőből. A tűzifa melegét azonban már nem élvezhetik a télen, mert csúnyán lebuktak.

Összeütközött két személyautó a 32-es főút 23-as és 24-es kilométer-szelvénye között Jászberény térségében, a Monostori útnál, kedden délelőtt. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba sodródott. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Légióst cserélt hétfőn az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, miután szerződést bontott Jalen Jacksonnal, nem sokkal később pedig bejelentette Marcus Lewis érkezését. Az új érkező számára egy ismerős már van a csapatban, hiszen Sztrahinja Jovanoviccsal az előző szezonban a montenegrói Mornar gárdájánál játszottak együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában