Tomboló hőség

2024.09.03. 19:55

A szárazság miatt egy ódon építmény maradványai bukkantak elő a Tiszából a szolnoki szabadstrand előtt – videóval

Török kori híd, homokpad, vagy éppen egy régi stég fából készült lábai – ilyen mesterséges és természetes képződmények bukkannak elő a Tisza alacsony vízállása miatt az utóbbi időszakban a szolnoki szakaszon. Óriási a szárazság Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, és az időjárás előrejelzés szerint csapadékra továbbra sincs kilátás az elkövetkezendő napokban.

Molnár-Révész Erika

Óriási a szárazság, csapadék továbbra sem érkezik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyébe. Mint azt korábban megírtuk, mindössze 1,1 milliméter csapadék hullott Szolnokon egész augusztusban. A Tisza vízállása továbbra is alacsony, Szolnoknál kedd reggel -281 centimétert mértek. 

Szárazság alacsony vízállás stéglábak
A szolnoki szabadstanddal szemben bukkantak elő a vízből ezek a régi stéglábak a Tisza alacsony vízállása és az óriási szárazság miatt
Fotó: Mészáros János

Régi stéglábak is előbukkantak a szárazság és az alacsony vízállás miatt

Az alacsony vízállás miatt egyre több, magasabb vízállás esetén nem látható mesterséges, vagy természetes képződmény bukkan a felszínre a szolnoki szakaszon, mint például a török kori híd maradványai, a belvárosi híd lábánál egy homokpad, legutóbb pedig egy ódon stég lábának megmaradt elemei bukkantak fel a szabadstranddal szemben. Az időjárás előrejelzés szerint tovább folytatódik a hőség sok helyen zavartalan napsütéssel. Csapadék ezeken a napokon továbbra sem várható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában