Tollas kavalkád

2024.07.08. 13:55

Egzotikus madarak: hihetetlen külsejű állatok száguldoznak egy kuncsorbai család portáján – galériával, videóval

Fürjek, papagájok, tyúkok, kakasok, galambok, törpemalacok, nyulak, de még emuk is megtalálhatóak a kuncsorbai Vargyas család portáján. A több, mint 200 fős állomány és az egzotikus madarak etetése és gondozása több órás elfoglaltságot jelent a családtagoknak, de mivel szeretik az állatokat, örömmel teszik. Legutóbb egy óvodás csoport is meglátogatta különleges udvarukat.

Molnár-Révész Erika

Az eső után vígan dagonyáztak a pocsolyákban az emuk, az egzotikus madarak hosszú lábaikon szélvész gyorsasággal szaladnak körbe-körbe a kuncsorbai portán. A fényképezőgépen csillogó objektív hamar felkelti kíváncsiságukat, így fotósunk állandó kísérettel kattogtat a népes tyúkudvaron. 

Egzotikus madarak Kuncsorba
Peres Kitti, és párja kisfia, Vargyas Milán Károly is nagy állatbarátok, az egzotikus maradak mellett tyúkokat, fürjeket, nyulakat, malacokat, papagájokat is gondoznak a kuncsorbai portán
Fotó: Mészáros János

Az egzotikus madarak tojása 10 tyúktojásnak felel meg

– Az emuk mellett törpemalacokat, kutyát, többféle tyúkot, kakast, papagájt, fürjeket, de tengerimalacot és nyulakat is tartunk – sorolta a ház asszonya, Peres Kitti. Mint elmondta, párja, Károly nagyon szereti az állatokat, ezért örömmel gondozzák a legalább 200 jószágot. Ez naponta több órányi elfoglaltságot jelent a családnak.

Egzotikus madarak Kuncsorba
A három hónapos emuk vígan szaladgálnak, dagonyáznak a kuncsorbai család portáján. Az egzotikus madarak tojása 10 tyúktojásnak felel meg
Fotó: Mészáros János

– Először két emunk volt, melyek egy párt alkottak. Kikeltek a tojások, és most 4 kis emunk van, 3 hónaposak. Egyébként az emuk tojása fogyasztható, akkora, hogy 10 tyúktojásnak felel meg – mesélte Kitti, aki kérdésünkre elmondta, a család kutyája bár megszokta a tollasokat, azért az emuk rohangálása kissé felizgatja, így, amikor a kis emukat kiengedik, biztonsági okokból a kennelből figyeli az eseményeket. 

A család portáját már az óvodások is meglátogatták 

Kitti párjának kisfia, Milán kedvence az egyik kiskakas, és mint édesapja, ő is nagyon szereti az állatokat. Az udvar több száz lakója a kisfiúnak is állandó elfoglaltságot, és örömöt ad, ahogy Kitti kislányának is. Sőt, legutóbb a család egy óvodás csoportnak is megmutatta a különleges portát. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában