Szoljon podcast

2023.10.12. 13:54

Méltóság Mezeje: a gyógyíthatatlan betegek tiszteletére ültettek nárciszokat a szolnoki Kossuth téren

Nárciszhagymákat ültettek a Kossuth tér egyik magaságyásába a hospice és palliatív ellátás világnapja alkalmából. A kezdeményezéssel a dr. Böjthe Lajos főorvos által a 2010-es évek elején teremtett hagyományt szerette volna újraéleszteni a város.

Köllő Judit

A nárciszültetésen a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum Technikum diákjai vettek részt

Fotó: Nagy Balázs

A hospice és a palliatív ellátás világnapjára emlékeztek csütörtök délelőtt a Kossuth téren.

Az eseményen azt is megtudhattuk, hogy Szolnokon a program kezdeményezője dr. Böjthe Lajos főorvos volt, aki szívügyének tekintette a gyógyíthatatlan betegek, az idős emberek ápolását és hozzátartozóinak támogatását. A 2021-ben elhunyt főorvos által a 2010-es évek elején teremtett hagyományt szeretné most újraéleszteni a város. Az eseményen részt vett Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és özv. dr. Böjthéné Vastag Ilona, a Morpheus Kft. ügyvezetője.

A hospice és a palliatív ellátás világnapját a Help the Hospices nemzetközi szervezet kezdeményezésére, 1984-től tartják meg. Az idei világnap mottója „Támogató közösség a hospice, a palliatív ellátásért”. A hospice az emberséges haldoklás mozgalma, melynek jelképe a nárcisz.

A szolnoki eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is mély tiszteletét fejezte ki a hospice program mozgalma iránt.

A Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum néhány diákja közösen ültette el a virághagymákat, melyeket tavasszal a virágba boruló Méltóság Mezejéről a Hetényi Géza Kórház onkológiai betegeinek és a hospice ápoltjaihoz juttatnak el.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában