Újrahasznosítás

2023.09.14. 12:00

Zsiráf, hattyú, majom – műanyag flakonokból készültek a kunhegyesi óvoda színes állatfigurái

Sokszor nem is gondolnánk, hogy az éppen a hulladéktárolóba szánt műanyag flakonban, kávékapszulában, esetleg fahulladékban milyen lehetőségek rejlenek. A kunhegyesi Kossuth úti óvoda udvarát újrahasznosított műanyag flakonokból készült kis állatfigurák díszítik, melyeket Varga Istvánné Emma dajka készített.

Köllő Judit

Az alkotó, Varga Istvánné Emma az újrahasznosított elemekből készített állatkák között

Fotó: Archív/Nagy Balázs

Az óvoda kapuján belépve a színes alkotásokkal dekorált udvar látványa fogadott bennünket, így természetesen nyomban rákérdeztünk, kinek az ötlete volt a figurák legyártása. A fán lógó majom, az előkertben napozó hattyúk és a bandukoló oroszlán is mind, egytől egyig műanyag flakonokból, virágcserepekből, kupakokból és kidobásra szánt műanyag tárgyakból készült, így környezettudatos szemléletre is utalnak.

– Nálunk az egész család nagyon kreatív – mesélte Varga Istvánné Emma dajka. 

– A legtöbbször az internetet böngészem, valahogy így kaptam ihletet az állatfigurák elkészítéséhez is. Szeretem az ilyesfajta tevékenységeket, bár sokat köszönhetek a kollégáimnak is, akik maguk is besegítettek a munkába. Általában ezeknek a játékoknak az elkészítése nem olyan bonyolult feladat és nem is igényel különösebb kreativitást, így bárki meg­alkothatja őket akár a saját otthonában is. 
A gyerekek nagyon szeretik, nézegetik és az ügyesebbek, akik tudnak rájuk vigyázni, akár játszhatnak is velük.

Az újrahasznosítás kiváló módja annak, hogy kevésbé károsítsuk a természetet. Számos általunk elkészített játék vesz le terhet a környezetünk válláról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában