Kosárlabda

2 órája

A csoport legerősebb csapatához látogat az Olajbányász

A legnehezebb mérkőzés következik a legnehezebb csapat ellen. A két vereséggel álló Szolnoki Olajbányász ugyanis az eddig hibátlan PAOK otthonában lép pályára magyar idő szerint 19.15-kor a FIBA Európa-kupa harmadik fordulójában.

Kovács Levente

A Szolnoki Olajbányász eddig mindkét mérkőzését elveszítette a FIBA Európa-kupa csoportkörében, a harmadik fordulóban pedig az I jelű négyes legerősebb csapatához, a PAOK-hoz látogat majd. 

Szolnoki Olajbányász, PAOK, FIBA Európa-kupa, kosárlabda
Meglepetés lenne a Szolnoki Olajbányász győzelme a PAOK ellen a FIBA Európa-kupa harmadik fordulójában
Fotó: Kiss János/ MW-archív

PAOK–NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Szerda, 19.15

A két csapat nem ismeretlen egymás számára, a FIBA Európa-kupa 2015/2016-os kiírásában már találkoztak a felek egymással, akkor a görögök hazai pályán, a csoport nyitányán 72–69-re nyertek, a piros-feketék keretében pedig már akkor is szerepelt Peringer Balázs.

Nem vallanának szégyent Oliver Vidin edző tanítványai, amennyiben hasonló eredmény érnének el szerdán, mint kilenc évvel ezelőtt, azonban a két vereség után bizonyára többre vágynak, még akkor is ha nem ők a mérkőzés esélyesei. Papíron meglepetés lenne a Tisza-partiak győzelme Szalonikiben, de nincs lehetetlen az Olaj számára, ha végig fókuszáltan tud kosárlabdázni és fel tudja venni a versenyt fizikalitásban a görögökkel.

– A csoport legerősebb csapatához látogatunk, hiszen a PAOK eddig a Limburgot és a Portót is legyőzte – nyilatkozta hírportálunknak Rudner Gábor. – Szóval mondhatni, hogy a legnehezebb mérkőzés vár ránk szerdán a FIBA Európa-kupa csoportkörében. Ettől függetlenül ugyanúgy készülünk mint a többi meccsre, sokat videózunk és edzünk. Ellenfelünk nagyon jó tranzíciós játékot képvisel és rendkívül fizikális csapat.  Nem véletlen, hogy sokáig vezetett a bajnokságban a Panathinaikosz ellen és a végén csak három ponttal kapott ki. Többnyire a légiósaikra építenek, és három görög játékost forgatnak. Az első pillanattól kezdve oda kell figyelnünk a siker érdekében, fel kell velük venni a harcot és beleállni a párharcokba. Idegenben leszünk, de fontos, hogy ne érezzék magukat kényelmesen hazai pályán.

A PAOK kosárlabdacsapata a görög bajnokságban jelenleg csak a kilencedik helyen áll, miután három mérkőzéséből kettőt is elveszített. Ebből az egyik a már Rudner Gábor által is említett Panathinaikosz elleni, amelyen az európai kosárlabda legrangosabb sorozatának, a Euroleague-nek a címvédője szinte végig hátrányban játszott, a végén viszont 96–93-ra megnyerte az összecsapást. Mindenképpen figyelemre méltó a szalonikiek eredménye a vereség ellenére, hiszen fel tudták venni a versenyt a kontinens egyik legjobb csapatával.

A találkozó magyar idő szerint 19.15-kor kezdődik, a mérkőzést a FIBA Youtube-csatornáján élőben lehet majd követni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában