Összefoglaló

2 órája

Szenzációs régészeti lelet került elő Tiszafüreden – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Október első napjaiban heves esőzések csaptak le Bosznia-Hercegovina egyes területeire. Az októberi áradások és földcsuszamlások legalább tizennégy ember halálát okozták. A bosnyák kormány nemzetközi segítséget kért. A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár forgószárnyas flottájából három helikopter és személyzete teljesít szolgálatot

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Látványborotválással nyitották meg legújabb tárlatot a minap. A borbélykiállítás Kunszentmárton helytörténeti múzeumában kapott helyett. A termek a múlt világába repítenek vissza, majd a jelen üzleteit mutatják be. Az egyik helyiségben még arra is van lehetőség, hogy a szakma illatait megismerhessük.

Az abonyi Városkapunál lévő gyalogátkelőhelyen történt a baleset kedd reggel. Egy gépjármű elsodort egy kislányt, aki gyalogosan közlekedett, szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Újabb szenzációs tiszafüredi régészeti lelet került elő a Templom-dombból: veretes, csatos övének maradványaival találták meg egy középkorban élt kislány sírját az egykori Árpád-kori kápolna sírhelyében.

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 43 és egy 34 éves karcagi férfi letartóztatását a Karcagi Járási Ügyészség. A karcagi dílerek Karcagon és környékén árultak kábítószert.

1924-ben alakult meg a karcagi tűzoltóság, akkor még Önkéntes Tűzoltó Egyesület néven. A karcagi tűzoltóság száz éve adta az ünnepség apropóját Karcagon, ahol egy emléktáblát is felavattak.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval október 21-én délelőtt Tiszaföldváron, amikor a rendőrök ellenőriztek. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr annak ellenére ült volán mögé, hogy a Szolnoki Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. A férfit előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra.

Számítani lehetett rá, mégis többen remélték, hogy elkerülhető lesz. Szeptember elsejével az iskolabezárás Tiszasast és Szelevényt is elérte. A kisdiákok így a szomszédos Cserkeszőlőre járnak át.

Egy botrányosnak mondható igazgatóváltás történt 1995 elején a Szolnoki Szigligeti Színháznál. Ennek lett a következménye, hogy a 94-95-ös színházi évad utolsó bemutatója, a Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés dráma elmaradt. Most, harminc év elteltével azonban megtartották a darab premierjét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában