Szolnok

2021.09.10. 11:28

A gyilkos kórral vívott sikeres harcáról írt könyvet Thuróczy Bertalan

Könyvével szeretne másoknak erőt adni, akár betegséggel küzdőknek, akár egészséges embereknek.

Rimóczi Ágnes

Thuróczy Bertalan (jobbról a második) a könyvéről és a terveiről is beszélt a bemutatón

Fotó: Rimóczi Ágnes

Különleges élmény volt a hallgatóság számára, hogy egy nem mindennapi történetbe pillanthattak be Thuróczy Bertalan minapi könyvbemutatóján. De különleges volt a fiatal szerző számára is, hiszen, ahogy mondta, mindig jó és megnyugtató érzés „hazatérni”. A rákóczifalvai fiatalember, aki Szolnokon volt gimnazista, a napokban hazai közönség előtt beszélt a könyvében papírra vetett harcáról és győzelméről.

Thuróczy Bertalan (jobbról a második) a könyvéről és a terveiről is beszélt a bemutatón
Fotó: Rimóczi Ágnes

– Gyerekkori barátok, volt gimnáziumi osztálytársak és tanárok is eljöttek, ez már önmagában felemelő volt. Az is pozitívan hatott, hogy sokan odajöttek hozzám akár saját történeteikkel, akár tanácsokért, de minden esetben kötetlenül tudunk beszélgetni. Igazából nem is könyvbemutató volt, hanem szinte baráti találkozó – mondta el a rendezvény után Thuróczy Bertalan.

Mindezek csak megerősítik, hogy a fiatalember jó úton halad céljai elérésében. Történetével szeretne másoknak erőt adni, akár betegséggel küzdőknek, akár egészséges embereknek. Ahogy mesélte, neki is segítettek mások történetei, amikor huszonegy évesen daganatos betegséggel kellett szembenéznie. Harcolt, küzdött, s sikerült, mostanra befejezte az orvosbiológiai mérnökképzést, és egy saját maga, illetve sorstársai számára hasznos orvostechnikai eszköz fejlesztésén dolgozik.

– Másokon szeretnék segíteni – mondta el korábban. A könyv megismertetésével is ez a célja. – Önző is vagyok, hiszen jólesnek a visszajelzések. De hogy másoknak tudunk segíteni, az olyan folyamat, amiért tényleg megéri élni – hangsúlyozta Bertalan.

Vele volt a bemutatón dr. Bozsányi Szabolcs, a könyv orvosszakmai lektora (ő a Verseghy gimnáziumban végzett), Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, felszólalt dr. Turai Péter a Semmelweis Egyetem kutatóorvosa, a könyv csapatának tagja, és dr. Martin Tamás, az Onkológiai Intézet szakorvosa zárta az eseményt Szalay Ferenc polgármester gondolatai kíséretében.

Aki lemaradt a könyvbemutatóról, de szívesen találkozna Thuróczy Bertalannal, szeptember 11-én lesz rá lehetősége.

A fiatalember délelőtt kilenc órakor kilátogat a Fuss Ádám Atiért elnevezésű jótékonysági futásra a Nefag parkerdőbe, ahol megvásárolható a Futni, hinni, élni – Egy könyv az élni akarásról című könyve. A befolyt összeget Ádám Ati gyógyulására ajánlja fel Berci és a kötet szerzőtársulata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában