Ünnep

2021.03.22. 19:55

Százegyedik születésnapját ünnepelte a nagykörűi Miheller Ferencné

Margitka néni két tortát is kapott.

Rimóczi Ágnes

Margit nénit tortával köszöntötték az idősotthonban

Forrás: Beküldött fotó

Egy évvel ezelőtt a falu apraja és nagyja készült, hogy felköszöntsék a száz esztendős Miheller Ferencnét. A járvány azonban sajnos közbeszólt, s a szép kort megélt Margitka nénit csak messziről tudták üdvözölni a falubeliek, személyesen csak a helyi idősek otthona lakói és ápolói köszönthették.

Eltelt egy év, a helyzet sajnos nem sokat változott, így Margitka néni ismét szűk körben ünnepelhetett a helyi idősotthonban, idén már a százegyedik születésnapját tarthatta meg korához képest kielégítő fizikai és szellemi egészségben.

Margit nénit tortával köszöntötték az idősotthonban
Fotó: Beküldött fotó

– A járványügyi szabályokat betartva, az intézményen belül ünnepeltünk, két tortája is volt Margitka néninek. Az önkormányzat részéről is elismerésben és köszöntésben részesült. Mindannyiunk számára nagy öröm, hogy ilyen szép kort megélt idős ember él közöttünk, reméljük még sokáig – mondta el Gregor Józsefné intézményvezető.

Miheller Ferencné 1920. március 16-án született Nagykörűben. Balla Margit néven látta meg a napvilágot, testvéreivel, Erzsébettel és Mihállyal egy szerető család körében tölthették gyermekkorukat. Édesapja földműves volt, édesanyja pedig a ház körül tüsténkedett, a gyerekek is hamar beletanultak ebbe.

Margitka 1939-ben férjhez ment, egy ideig férjével a fővárosban éltek, de visszatértek Nagykörűbe, két gyermekük született, Margit és Mária. Lányai részéről négy szerető unokája van: Sándor, Ágota, Attila és Anita (utóbbi sajnálatosan balesetben, 16 évesen elhunyt). Négy dédunoka – Anita, Ágnes, Bianka és Kira – is boldogítja. Ezúttal sajnos csak a távolból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában