MARTFŰ

2018.07.04. 19:55

Utánajártunk, miért nem lehetett jegyet venni hetekig az állomáson

Jó ideig csak a vonaton tudtak menetjegyet váltani a Martfűn felszálló utasok. A pénztárat ugyanis egy elhúzódó közbeszerzés miatt ideiglenesen bezárták. Ma már nyitva, bár ember legyen a talpán, aki tudja, pontosan mikor is.

Forrás: Shutterstock

Nem lehet vonatjegyet vásárolni a martfűi állomáson, a pénztár hetek óta zárva – jelezte egy martfűi olvasónk még a múlt héten problémáját szerkesztőségünknek. Elmondta, az utasok nem tudják pontosan, a vonaton lehet-e jegyet vásárolni, és ha igen, akkor az pótdíjmentes vajon?

A helyiek azt hallották, valamiféle fejlesztés történik a vasútállomáson, emiatt van az ideiglenes zárvatartás.

– Bennünket semmiféle bezárásról nem tájékoztatott a vasúttársaság – mondja dr. Papp Antal polgármester. – A lakosoktól hallottuk csak, hogy nem lehet jegyet venni az állomáson. Hogy pontosan mióta, azt sem tudjuk.

– Úgy tűnik, a MÁV nem tartotta fontosnak, hogy ezzel kapcsolatosan megkeresse az önkormányzatot. Ugyancsak szóbeszédből értesültünk arról, hogy talán egy vállalkozónak adják ki a jegyek értékesítését, de ez sem biztos – fűzi hozzá a településvezető.

Szerinte az, hogy egy kicsiny, alig pár száz fős faluban vagy a tanyavilág megállóiban nem működik pénztár, elfogadható. Az viszont elképesztő, hogy egy hatezer-hatszáz fős városban csak vonaton lehessen menetjegyet váltani.

A MÁV Zrt. válaszából kiderül, valóban zárva volt a pénztár egy ideig, de e héttől újra nyitva. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a vonaton az átmeneti időszakban mindenki megvehette a jegyét, fedélzeti pótdíj nélkül. Mostantól pedig egy szerződéses partner segítségével biztosítja a pénztári szolgáltatást a MÁV-START.

Bár nem folyamatosan, de nyitva tart a pénztár

A szerződéses partner megerősítette, elhúzódott a közbeszerzés, de már nyitva a pénztár. Hétfőtől péntekig 6–8, 9–10, 13–16 és 17–18 óra között lehet jegyet venni a helyszínen.

Hét végén és ünnepnapokon reggel héttől este hatig minden páratlan órában, az első 50 percben lehet menetjegyet váltani. A pénztár nyitvatartása a vonatközlekedéshez, az utazási szokásokhoz igazodik.

Kiemelte, hét végén akkor van nyitva a pénztár, amikor Szolnok és Szentes irányából is érkezik vonat, hétköznap pedig azért van zárva a déli órákban, mert ilyenkor kevés az utas, aki jegyet venne.

A lakossági tájékoztatás egyébként megtörtént: a pénztárnál előre kifüggesztették, hogy technikai okok miatt tartanak zárva, és hogy a vonaton mindenki meg tudja venni jegyét pótdíj nélkül. Más kérdés, hogy ezt az utasok nem feltétlenül olvasták el.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában