VÉLEMÉNY

2018.03.08. 09:30

Égető kérdés,­ hogyan szólítsuk meg a mai fiatalokat

Ezek a mai fiatalok! Bezzeg a mi időnkben...! Ha belegondolok, hányszor hallottam tizenéves koromban ezeket a sóhajokat.

Hartai Gergely

Azóta bő két évtized telt el, és még mindig megütik a fülemet az iménti mondatok. Ezúttal azonban már teljesen más összefüggésben.

Ma ugyanis nem a foci közben ablakot berúgó gyerkőc vagy a barátainál a megengedettnél tovább időző tinédzser okoz fejtörést. Annál inkább az egész nap mobilozó fiatal látványa.

Korunk egyik legégetőbb problémája, hogy milyen formában szólítsuk meg a digitális eszközökön ­felnövő fiatalságot. Szolnokon is fontossá vált, hogy megszólítsuk a jövő nemzedéket.

Az evangélikus egyházközség kezdeményezése például kiválóan mutatja, ma is el lehet jutni a fiatalokig. A recept mindehhez pedig „csupán” egy pizza és mellette egy hangulatos beszélgetés abszolút kötetlen témákról.

Senki ne gondolja azonban, hogy csak nekünk, felnőtteknek nagy kihívás az új generáció megértése. Nekik is helyt kell állniuk az egyre növekvő elvárások közepette. A folyamatos pluszórák, a tanulmányi leterheltség sokak számára élő probléma.

Arról nem is beszélve, hogy egyesek esetében sokszor annyi a többletvállalás, hogy például a sport vagy éppen a közösségi (nem a közösségi oldalakon történő!) élet is hamvában holt gondolat marad.

A kérdés továbbra is nyitott: hogyan segíthetnénk a fiatalok szabadidejét értelmes elfoglaltsággá varázsolni?

A választ ne az interneten keressük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában