Hihetetlen beszámoló

5 órája

Egy arra járó férfi mentette meg a vasárnapi óriási szolnoki baleset egyik sérültjét – galériával

Két autó ütközött vasárnap délután a vármegyeszékhely közelében. Úgy tűnik, figyelmetlen előzés miatt következett be a frontális baleset Szolnok határában. Az autóban ülők közül nem mindenki használta a biztonsági övet sem.

Szoljon.hu

Az úttestre, zölddel felfestett számok, nyilak, az út szélén heverő törmelékek, valamint néhány, árokban lévő autóalkatrész árulkodik arról, hogy történt ott valami. Hétfőn a rendőrségi helyszínelés nyomai még jócskán láthatók voltak a Tószeg felé vezető úton. Figyelmetlen előzés miatt következhetett be a frontális baleset Szolnok határában.

frontális baleset Szolnok
A frontális baleset Szolnok határában valóban rémisztő látványt nyújtott
Forrás: Beküldött fotó

A frontális baleset Szolnok mellett történt

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk: közlekedési baleset történt Szolnok határában vasárnap délután. Két autó rohant egymásba a 4625-ös út 7-es kilométerénél. 

– Összeütközött két autó Szolnoknál, a 4625-ös és a 4612-es út találkozásánál. A két járműben összesen hatan utaztak, hozzájuk mentőautó és mentőhelikopter is érkezett. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset miatt forgalmi akadályra kell számítani – közölték a baleset után nem sokkal a katasztrófavédelem illetékesei.

Olvasóink is számos csatornán beszámoltak a sajnálatos esetről, fotóik is azt mutatták, hogy összezúzódott autók zárták el az utat, óriási kocsisor kígyózott a baleset helyszínén.

Figyelmetlen előzés lehetett az ok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság természetesen hivatalosan is tájékoztatta hírportálunkat, az illetékesek beszámoltak: hogyan történt a vasárnap délutáni baleset. 

– A rendelkezésre álló adatok alapján, egy szolnoki lakos közlekedett személygépkocsival október 20-án 15 óra 25 perc körül a 4625-ös úton, Tószeg irányából Szolnok felé. 

Haladása során az előtte, vele azonos irányba közlekedő járművek előzésébe kezdett, de nem volt figyelemmel az ellenkező irányú forgalmi sávban Szolnok felől Tószeg irányába közlekedő személyautóra, ezért összeütköztek

 – mondta el érdeklődésünkre András Hunor Lehel.

Többen nem használták a biztonsági övet

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – mindkét jármű sofőrje és egy-egy utasa könnyű sérülést szenvedett, egy utas pedig súlyosan, életveszélyesen sérült meg. 

– A rendelkezésre álló adatok alapján a sérültek közül hárman nem használták a biztonsági övet. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség – tette hozzá végül.

Egy arra járó autós segített a súlyos sérült hölgynek

A balesetről szóló tudósításunknál egyik olvasónk arról írt, hogy testvére nagyon hamar ért az eset helyszínére, s segített a sérültek körül. 

– Büszke vagyok a testvéremre, aki a súlyos sérült hölgyet stabilizálta, amíg a mentő megérkezett – írta a hölgy. Információink szerint a segítő férfi jártas az egészségügyi területen, így külön szerencse, hogy éppen ő volt ott a közelben. És az is nagyon dicséretes, hogy nem gondolkozott, hanem azonnal cselekedett és legjobb tudása szerint segített a bajban lévő(kö)n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában