Tűz

2024.09.02. 13:10

Két napig égett közel kétezer szalmabála Jászladány mellett

Szombatra virradó éjjel kapott lángra több mint ezernyolcszáz szalmabála Jászladány külterületén egy telepen. A tüzet hétfő délelőtt sikerült teljesen megfékezni.

Rimóczi Ágnes

A tüzet hétfő délelőtt sikerült teljesen megfékezni

Forrás: Jászkisér ÖTP

Több mint ezernyolcszáz szalmabála gyulladt ki egy ezerkétszáz négyzetméteres, nyitott szín alatt szombatra virradó éjjel egy Jászladány külterületén található szarvasmarha telepen. Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője beszámolt: a jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók az időnként megerősödő szél és a környezet hűtése miatt három vízsugárral avatkoztak be, illetve avaroltóval az építmény negyven méteres körzetében átlocsolták a talajt.

Több mint ezernyolcszáz szalmabála gyulladt ki
Forrás: Jászkisér ÖTP

– A telep dolgozói eközben huszonöt méteres sávban körbetárcsázták a területet, illetve egy szomszédos épületből erőgéppel ezerötszáz bálát pakoltak ki a tűztől távolabb eső szabad területre – tette hozzá Németh Ádám.

A szóvivőtől megtudtuk, hogy a tűzoltók és a telep dolgozói a hétvége folyamán felügyelet mellett égették le a bálákat, amely hétfő délelőtt fejeződött be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában