Vádemelés

2024.09.13. 06:55

Nem jött be a rendszámtáblás trükk: ezt mégis hogy gondolta a szolnoki férfi?!

Egy ponton biztosan jó ötletnek tűnt, de végül nem jött össze annak a szolnoki férfinak a terve, akit a benzinkutakon készült felvételek alapján sikerült a rendőrségnek beazonosítania. Egy rendszámtáblás trükk okozta a vesztét...

Szoljon.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 42 éves szolnoki férfivel szemben, aki jó ötletnek gondolt egy rendszámtáblás trükköt: egy betűt és számot is megváltoztatott a testvére autójának rendszámán, majd többször is fizetés nélkül tankolt az autóval.

rendszámtáblás trükk,vádemelés,Szolnok
Nem érte meg a rendszámtáblás trükk...
Fotó: Ladóczki Balázs / Forrás: Illusztráció

Benzinlopásra kellett a rendszámtáblás trükk

A vád szerint a férfi Szolnokon, 2023. augusztus 29-én este tankolt először egy helyi üzemanyagtöltő állomáson a testvére személyautójával, melynek a rendszámtábláját előtte meghamisította úgy, hogy az L betűt E betűre, az 5-ös számot 6-osra írta át azért, hogy a gépjármű ne legyen azonosítható – tudtuk meg dr. Ocsovai Ágnestől, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivőjétől. A férfi a gépjárműbe 15 ezer forintért üzemanyagot tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott.

Ugyanezt 2023 novemberében még két alkalommal egy másik szolnoki töltőállomáson is megtette, 19.000 forintért, majd 15.000 forintért üzemanyagot tankolt, és fizetés nélkül elhajtott.

Videófelvételek alapján sikerült azonosítani

A benzinlopást szinte sportként űző férfit végül az üzemanyag töltőállomásokon készült felvételek alapján sikerült a rendőrségnek beazonosítani. 

A testvére – aki csak használatra adta át neki a gépkocsit – nem tudott a cselekményekről.

A vádemelés során az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű férfivel szemben pénzbüntetés kiszabására, és az okozott kár megfizetésére tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – hoz majd döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában