Ittas járművezetés

2024.08.15. 13:00

Ugrott a jogsija a Tisza-tavon ittasan motorcsónakot vezető nőnek

Egy motorcsónak vezetőjét ellenőriztek a rendőrök a Tisza-tavon szerdán, a budapesti nőről kiderült, ittas volt.

Mészáros Géza

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának közlése szerint a vármegye rendőrei augusztus 14-én hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek. A legérdekesebb közülük, miszerint egy budapesti lakos motorcsónakkal közlekedett a Tisza-tavon, Poroszló külterületén, amikor a rendőrök ellenőrizték. Az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a 30 éves asszonyt előállították: vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság.

A,Wakeboard,Boat,At,A,Wooden,Dock,In,The,Muskokas
Fotó: Shutterstock.con / Forrás: Illusztráció

A hatóság a közleményében is figyelmeztet: a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vezetők forgalomból történő kiszűrésére. Ahogy a közúton, úgy a vízen is zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztásra.

Ha valaki szeszes italt fogyasztott, nem vezethet gépi, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem. Az is számíthat büntetésre, aki gépi meghajtású vízi jármű vezetését ittas személynek átengedi, ugyanis ezzel szabálysértést követ el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában