Kegyeletsértés

2024.08.06. 06:55

Rongálás: megpróbálják kideríteni, milyen hátborzongató dolgok történtek péntek éjjel a temetőben

Nyomoz a rendőrség a törökszentmiklósi református temetőben vandálkodók után. A rongálás augusztus 3-án történt, ismeretlenek 20 sírt vertek szét, és tettek tönkre, a kár milliós.

Molnár-Révész Erika

A hozzátartozók tettek feljelentést a rendőrségen amiatt, mert hétvégén valaki vagy valakik összetörték szeretteik sírját a törökszentmiklósi református temetőben, a rongálás augusztus 3-ra virradóra, vagyis péntek éjjel, szombat hajnalban történhetett. 

Rongálás temető
Ledöntött fejkövek, meggyalázott sírok a törökszentmiklósi református temetőben. Az ügyben rongálás miatt indított nyomozást a rendőrség
Fotó: beküldött

Az elkövetők legalább 20 nyughelyet tettek tönkre, ledöntötték a fejköveket, bezúzták a sírfedőket. Van közöttük olyan sír, amelyik csak három hónapja készült el, és tetemes összegbe került. A tetteseknek semmi nem volt szent, törtek-zúztak a temetőben, a kár több millió forint, nem beszélve a hozzátartozók fájdalmáról. 

Rongálás vétsége miatt indított nyomozást a rendőrség

Az ügyben megkerestük a rendőrséget is.

– A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra több bejelentés érkezett, mely szerint szeretteik sírját ismeretlen személy megrongálta. A bejelentések alapján a rendőrség augusztus 3-án rendelt el nyomozást rongálás vétség elkövetése miatt – tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a  Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette, a nyomozás érdekeire való tekintettel egyéb információt nem kívánnak közölni.

Nem ez volt az első eset a református temetőben

Az ügy kapcsán Szabó József, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnök-lelkésze korábban elmondta, többször történt már a református temetőben ehhez hasonló rongálás, melynek oka főként a kábítószerhasználat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában