Szörnyű bűncselekmény

2024.07.31. 11:25

Tragikus: kalapáccsal agyonverte ittas rokonát a felbőszült miklósi férfi

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a törökszentmiklósi férfival szemben, aki még tavaly nyáron indulatból egy kisméretű kalapáccsal úgy fejen ütötte az egyik férfi rokonát, hogy az másnap belehalt a sérülésbe. A tragikus esetet veszekedés előzte meg.

Molnár-Révész Erika

Még tavaly augusztus 18-án, az esti órákban történt a tragikus eset. A vád szerint a 35 éves férfi Törökszentmiklóson, éppen az utcán szerelte a kerékpárját, amikor megjelent nála az ittas sértett. A két férfi rokoni viszonyban állt egymással, kapcsolatuk azonban konfliktusos volt, a vádlott korábban már többször bántalmazta a rokonát.

tragikus eset miklóson
Ezzel a kalapáccsal verte agyon rokonát tavaly nyáron a miklósi férfi, a tragikus esetet veszekedés előzte meg
Fotó: Beküldött / Forrás: Magyarország Ügyészsége 

Újabb veszekedés előzte meg a tragikus esetet

Az ittas férfi borral próbálta kínálni a vádlottat, aki viszont visszautasította az erőszakos kínálást, ezért a sértett kötözködni, sértegetni kezdte. 

– A vádlott emiatt indulatos állapotba került, és a kerékpárszereléshez használt, kisméretű, kezében lévő kalapáccsal a másik férfit nagy erővel fejen ütötte. A sértett ettől a földre esett és elájult. A vádlott a szomszédok segítségét kérte a mentők értesítéséhez, azok kiérkezését megelőzően azonban a fejen ütött férfi magához tért és távozott a helyszínről – ismertette az eset részleteit dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Azonnal nem, de később belehalt az ütésbe a rokon

Mint elmondta, a sértett másnap a településen, egy füves területen összeesett és meghalt. Hozzátette, az ügyészség a vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd, a férfi letartóztatásban várja a döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában