Háztűz

2024.07.24. 10:12

Lakóházra is átterjedt a tiszaföldvári udvarban keletkezett tűz

Ezer négyzetméternyi területen égett száraz fű és összehordott szemét kedd délután Tiszaföldváron, egy Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan udvarán. Mint megtudtuk, az utóbbi években nem először vonultak a helyszínre. A tűz a lakóházra is átterjedt, szerencsére senki sem sérült meg.

Pakainé Pusztai Nóra

Tiszaföldváron egy kert gyulladt ki a Bajcsy-Zsilinszky úton kedden, a lángok a lakóházra is átterjedtek. 

Lomok, szemét és száraz fű égett a tiszaföldvári udvaron, a lángok a lakóházra is átterjedtek
Forrás: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

– Kiérkezésünkkor az épület tornáca és az alatta-, mellette elhelyezett bútorok égtek teljes terjedelemben, valamint az egész udvar, mintegy 1000 négyzetméteren. Az elhanyagolt udvarban rendkívül gyorsan terjedt a tűz a szomszédos ingatlanok felé – számolt be az esetről közösségi oldalán a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság. Az egységük két vízsugárral kezdte meg az oltást.

 – A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre és további 1 vízsugárral avatkoztak be, valamint biztosítottàk a folyamatos vízellátást, illetve az elsőnek kiépített sugaraknál erősítették meg a beavatkozást – részletezték. 

A tűz átterjedt a telken található lakóház előtetejére és tetőszerkezetére
Forrás: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Hozzátették: 3 éven belül másodjára jártak ennél a háznál. Az előző tűz esetén egy házinyulat mentettek ki az épületből. Most nem tartózkodott bent se ember, se állat. Személyi sérülés tehát nem történt.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte, a főépület lakható maradt, mert a tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a ház belső terére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában