Meglepő

2024.07.01. 19:00

Mi történt? Bekötötték a jászkunsági iskolaőrök szemét

Letakart szemmel jelentek meg jászkunsági iskolaőrök Csépán.

Rózsa Róbert

Nehéz helyzetekbe nem csak tanév közben kerülhetnek a jászkunsági iskolaőrök. Megeshet ez akkor is, ha a diákok már a nyári szünidejüket élvezik, az iskolaőrök pedig gyanútlanul besétálnak egy tanévzáró értekezletre.

jászkunsági iskolaőrök, tanévzáró, értekezlet, Csépa
Tanévzáró értekezletet tartottak a jászkunsági iskolaőrök 2024. június 28-án, Csépán
Fotó: police.hu

Tanévzárón értékeltek

Baj persze nem esett, és veszélyről sincs szó. Azt történt, hogy csütörtökön tanévzárót tartottak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei iskolaőröknek Csépán, a művelődési házban. A szakmai nap eseményei párhuzamosan zajlottak, így amíg az iskolák fenntartói és a rendőri vezetők értékelték a tanév tapasztalatait, addig a vármegyei rendőrök nyolc állomásból álló, játékos vetélkedőn tették próbára az iskolaőrök képességeit. Az állomásokon a bűn- és baleset-megelőzési, valamint szakmai ismereteken kívül fizika feladatok teljesítésével mérhették össze tudásukat a résztvevők – olvasható a police.hu-n.

A beszámoló szerint a rendezvényen Szabó Péter rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Iskolapartnerségi Osztály vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az iskolaőrséggel kapcsolatos tapasztalatokat, és méltatta az iskolaőrök tevékenységét. A szakmai napot Egedi István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, és megköszönte az iskolaőrök egész évi áldozatos munkáját.

Bővül  a jászkunsági iskolaőrök létszáma

Azt írták, az eddigi kedvező tapasztalatoknak köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében idén ősztől további oktatási intézmények csatlakoznak az iskolaőri programhoz. Jelenleg 12 új munkatársat keresnek az üres posztokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában