Beavatkozás

2024.07.31. 10:28

Birkákat és sertéseket is ki kellett menteni a keddi öcsödi tűzből

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia kedd délután Öcsödön, ahol egy melléképületben csaptak fel a lángok. A tűz birkákat és sertéseket is veszélyeztetett, ráadásul négyezer liternyi gázolajat tároltak a szomszédos telken.

Molnár-Révész Erika

Birkákat és sertéseket veszélyeztetett a tűz kedden Öcsödön, ez a melléképület gyulladt ki a Veresházi úton

Forrás: Kunszentmárton HTP

Kedd délután gyulladt ki az a száz négyzetméter alapterületű melléképület Öcsödön a Veresházi úton, melyből birkákat és sertéseket kellett kimenteniük a tűzoltóknak.

birkákat, tűz, tűzoltók
A tűzoltók több állatot is kimentettek a melléképületből
Forrás: Kunszentmárton HTP

Az épületben egy traktor, egy permetező, egy fűnyíró és 12 darab bála égett, a lángok a közelben tárolt további bálákat és épületeket, illetve a szomszédos telken lévő, négyezer liternyi gázolajat veszélyeztettek. 

Birkákat, sertéseket veszélyeztetett a tűz

– A kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az épületet áramtalanították, majd onnan az oltás során tíz birkát és két sertést tereltek ki, melyek nem sérültek meg – tájékoztatott Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában