Kegyetlenség

2024.06.27. 11:25

A rendőri intézkedés vetett véget az utcai rémálomnak a szolnoki belvárosban

Az ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves abonyi férfival szemben, aki fényes nappal támadt idős áldozatára a szolnoki vasútállomás környékén. A bűncselekmény körülményeiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

Mészáros Géza

A Szolnoki Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2023. augusztus 11-én reggel Szolnokon, a Jubileumi téren lévő emlékműnél, bódult állapotban odament egy számára ismeretlen, 67 éves férfihoz, majd a sértettől cigarettát kért és kapott.

rablás,brutális,idős ember
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Az idős férfi a helyszínről ezután távozni akart, de a vádlott ezt nem engedte. Arra a valótlan esetre hivatkozva, hogy előző este a vádlott és a sértett együtt volt, és a sértett elvette a cipőjét, agresszívan kiabálni kezdett a sértettel, illetőleg, hogy az idős férfit megfélemlítse, közölte vele, hogy nem rég szabadult a börtönből.

A vádlott a helyszínről távozni próbáló férfi után ment, majd a sértett mögé érve megrúgta és ököllel megütötte, melynek következtében az idős ember a földre került, ahol támadója tovább bántalmazta. A fiatal férfi átkutatta a szépkorú zsebeit, majd elvette a telefonját, továbbá levette a sértett kezéről a férfi karóráját is.

Az áldozat ekkor félelmében felajánlotta a férfinak, hogy bankkártyájával vesz neki italt a közeli dohányboltban, amit meg is tett. A vádlott a dohányboltból kiérve visszarángatta a sértettet oda, ahol őt korábban bántalmazta, majd a korábban már elvett telefon átadását követelte a férfitól.

A sértett, annak érdekében, hogy a vádlottól végképp szabaduljon, felajánlotta, hogy – bár nincs köze a férfi cipőjének elvesztéséhez – vesz neki egyet, melyet egy közeli ruházati boltban meg is tett. Az üzletből kilépve a fiatal férfi ismételten megütötte áldozatát.

A sértett ezután megpróbált elmenekülni, de a nála mintegy 40 évvel fiatalabb támadója utolérte, megfogta a nyakát, a fejét a könyökhajlatába szorította és visszavezette ahhoz a dohánybolthoz, ahol korábban már alkoholt vásárolt neki.

Az idős férfi ott félelmében átadta bankkártyáját a támadónak, és megadta a PIN-kódot is, majd a vádlott bement a dohányboltba, de előtte megfenyegette a sértettet, hogy üljön le a bolt előtti székre, és ne mozduljon, mert ha megteszi, szétveri a fejét a betonon.

A férfi a sértett bankkártyájával további szeszesitalokat és cigarettát vásárolt magának, majd miután kijött a dohányboltból, áldozatával a vasútállomás felé indultak, azonban útközben járőrökbe botlottak, akik – feltűnően zavart viselkedésük miatt – ellenőrzés alá vonták őket, így a rendőri intézkedés végett vetett a vádlott ámokfutásának.

A bántalmazás miatt az idős férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában – a cselekmény elkövetése előtt kevesebb, mint egy hónappal szabaduló, többszörös visszaeső – vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott letartóztatásban várja, hogy ügyében a Szolnoki Járásbíróság döntést hozzon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában