kék hírek

2020.06.15. 11:17

Nem csökken az ittas vezetés megyénkben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Forrás: police.hu

Az elmúlt napon a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kunszentmárton belterületén 2020. június 14-én 19 óra 45 perc körül, amikor a járőrök intézkedés alá vonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök a jogsértő vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Ugyancsak ittas állapotban ült személygépkocsija volánja mögé az a helyi lakos, akit Tószeg belterületén ellenőriztek rendőrök 2020. június 14-én 7 óra körül. A járőrök elvették a helyszínen a jogsértő vezetői engedélyét.

Mindkét rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást.

A rendőrség jelezte, az elmúlt hetekben nem volt olyan nap, hogy valaki ne ült volna ittasan a járművébe. Úgy tűnik, hiábavaló a figyelemfelhívás, a jogosítvány bevonásának veszélye, sokan mégis autóba ülnek alkohol fogyasztása után. Az ittas állapotban történő vezetés gyakran vezet olyan tragédiákhoz, amiket józanul el lehetett volna kerülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában