Őszi kavalkád

2 órája

Látványos szüreti felvonulás és bál színesítette a hétvégét Tiszapüspökiben – galériával videóval

Tizenkét fogat, nyolc lovas és több száz résztvevő. Ez a hétvégi hagyományos szüreti felvonulás mérlege Tiszapüspökiben, ahol a pénteken kezdődő programsorozatot szüreti bál zárta szombat este.

Molnár-Révész Erika

A szombati szüreti felvonulás előtt már pénteken megkezdődtek az őszi szőlőbetakarításhoz kapcsolódó rendezvények Tiszapüspökiben. 

Szüreti felvonulás Tiszapüspöki
Látványos utcai szüreti felvonulás adta meg a hangulatot hétvégén Tiszapüspökiben, ahol a szombati nap zárásaként szüreti bált is tartottak
Fotó: Mészáros János

Csikósbemutató is színesítette a szüreti felvonulás programjait

– Az óvodában és az általános iskolában a szüreti hagyományok bemutatásával, szőlőpréseléssel és játékos feladatokkal indult a program, ami szombaton délután kettő órakor folytatódott a hagyományos szüreti felvonulás kezdetével. A jó időnek és a szándéknak köszönhetően nagyon sokan vettek részt az eseményen, 12 fogat és 8 lovas vonult, a szüreti felvonulás üde színfoltja volt a csikós bemutató a település több pontján, melyet hagyományőrző csikósok mutattak be öt lóval – tájékoztatott Bander József polgármester.

Mint elmondta, a helyi Tiszavirág Népdalkör tagjai a fogatokról adták meg nótáikkal a szüreti felvonulás hangulatát, este pedig szüreti bált tartottak a közösségi házban.

A szüreti felvonulás után hangulatos szüreti bál vette kezdetét 

– A táncházat a Tisza Táncegyüttes hat táncosa vezette, melyet innen is nagyon köszönünk nekik. A bálon összesen 170-en vettünk részt. A programsorozat idén a Tiszapüspökiért Kör Kulturális Egyesület, a Csikós tanya, valamint az önkormányzat támogatásával valósult meg– tette hozzá a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában