Sikeres akció

2 órája

Fenséges állatok verdestek a térdig érő vízben, tiszai halőrök menekítették meg őket a pusztulástól

Sikeres halmentés a Tiszán: csodás állatokat mentettek meg a biztos haláltól a halőrök.

Rózsa Róbert

Folyamatosan ősszel a halmentés a Tiszán, a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége munkatársai lankadatlanul keresik a bajba került állatokat. Múlt héten a szervezet hivatalos oldalán arról tájékoztatott, hogy a Tisza árterén elhelyezkedő Kenderáztató vízterületéről megközelítőleg hárommillió forint értékű halállományt sikerült megmenteniük a pusztulástól.

halmentés a Tiszán, halmentés, Szolnok, halőr, hal
Sikeres halmentés a Tiszán: rengeteg csodás pikkelyest mentettek meg a pusztulástól a tiszai halőrök
Fotó: Facebook.com / Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

Mint írták, a térdig érő vízből közel 1200 kilogramm nagytestű pontyot, 200 kilogramm, zömében egynyaras csukát és ugyanennyi dévérkeszeget menekítettek meg.

Hozzátették, ezzel együtt eltávolítottak a vízterületről közel 600 kiló inváziós fajt: busát és ezüstkárászt is. A megmentett őshonos halakat Szolnokon helyezték vissza a Tiszába. A halmentés még múlt héten folytatódott, ebben a következő etapban összesen 190 kilogramm nemes halat juttattak vissza a folyóba.

A szövetség szerdán arról tájékoztatott, hogy folytatták a halmentést: 400 kilogramm keszeget, 200 kilogramm csukát és 60 kilogramm pontyot – csupa ivadékot – kerítettek el, majd engedtek vissza a Tiszába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában