Labdarúgás

2 órája

Ismét bizonyítana a Tószeg

A vármegye I. tabelláján harmadik Tószeg a tizenkettedik helyen álló Jászfényszaruhoz látogat a hetedik forduló szombati játéknapján. Az előzetes várakozások alapján arra lehetett számítani, hogy épp fordítva szerepelnek majd a csapatok, de a bajnokság még csak az ötödénél jár, így izgalmasnak ígérkezik a két együttes összecsapása.

Kiss Ádám

Három mérkőzéses győzelmi szériával várja a vármegye I.-ben a Tószeg a Jászfényszaru elleni vendégjátékot, Urbán-Szabó Viktor csapatának eddigi négy győzelméből a Jászberény elleni siker volt a legjelentősebb, amely némileg feledtethette a szezont jól kezdő Rákóczifalva elleni 5–1-es vereséget a idény második mérkőzésén.

vármegye I. Tószeg
A várható kezdőcsapatok a vármegye I. Jászfényszaru–Tószeg összecsapásán
Forrás: Új Néplap

Ellenben a Jászfényszaru immár három mérkőzés óta nem tudott nyerni, bár az ellenfelei között volt a Berény, a Mezőtúr és a Karcaggal szembeni kupameccs után a Kisújszállás is.

A Tószeg 2016 óta tartó elsőosztályú szereplése során nyolc alkalommal hagyta el győztesen a pályát a Fényszaru a két együttes bajnoki mérkőzései után, egy döntetlen és öt tószegi siker mellett, az előző szezonban azonban kétszer is nyerni tudott az akkor a dobogóról épphogy lemaradó jászsági csapat.

Mesterszemmel

Kemecsi László, a Jászfényszaru vezetőedzője: 

– Már a Kisújszállás ellen is öt kezdő játékosunk volt sérült, ők szerencsére mind felépültek. Bár a tabellán elfoglalt helyezésünk nem jó, nem vagyunk megijedve. Ha sikerült rendet rakni a fejekbe, akkor nem félek a jövőtől, de ha az egyéni érdekek előrébb valók, mint a csapaté, akkor lesznek még nehézségeink... Kálmán Levente a múlt héten meghúzódott, az ő játékra ezúttal nem számíthatok.

Urbán-Szabó Viktor, a Tószeg vezetőedzője: 

– Az utolsó három mérkőzésünkön fejlődő tendenciát mutatott a csapat, mondhatni jót tett a Falva elleni kijózanító pofon. Véleményem szerint nem reális a Fényszaru helyezése, jobb csapatnak tartom őket ennél. Kemény, küzdelmes mérkőzésre számítok, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, a múlt hétvégén bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a meglepetésre.

További mérkőzések

Szombat: Tiszaszentimre–Cserkeszőlő, Kunszentmárton–Tiszagyenda, Rákóczifalva–Törökszentmiklós, Kenderes–Jánoshida, Mezőtúr–Kisújszállás, 14.30. Vasárnap: Lurkó Focimánia–Jászapáti, Jászberény–Szajol, 14.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában