Sport

2008.05.21. 08:14

Magna és Balogh esélyesként indul

A hét végén a bulgáriai Plovdiv ad otthont az idei kyokushin karate Európa-bajnokságon. A nyitónapon a juniorok, vasárnap a felnőttek lépnek közönség elé.

Gelei J.

A súlycsoportos kontinensvetélkedőn természetesen részt vesz a magyar válogatott is, mely szeretne a hagyományoknak megfelelően szerepelni. Az elmúlt években ugyanis hazánk karatékái rendre komoly éremkollekcióval tértek haza a viadalról. Plovdivra már az új szövetségi kapitány, a jászberényi Agócs Tibor irányításával készültek fel legjobbjaink. Az áprilisi Hungarian Opent követően kijelölt keret közös edzőtáborban is készült a megmérettetésre.

Hosszú idő után először nem teljes az utazócsapat. Különösen a férfiak felsőbb súlycsoportjai számítanak "lyukasnak", a lehetséges négy induló helyett ezúttal csupán a martfűi Balogh Zsolt kapott bizalmat. A hölgyeknél nem lesz már ott a tatamin a sokszoros Európa-bajnok, Világkupa-győztes Szövetes Veronika, aki az elmúlt években legyőzhetetlennek bizonyult. A pályafutását befejező tiszafüredi karatéka hiányában egy biztosnak tűnő aranyéremről le is mondhat válogatottunk.

Megyénkből tizenegy karatéka kapott meghívást az Európa-bajnokságra. A felnőttek között a martfűi Pető Krisztián (70 kg), Balogh Zsolt (90 kg), Wágner Erika (kata), és a szolnoki Magna Gergő (80 kg), míg a juniorok közt Mladoneczki Zoltán (55 kg), Virág Dávid (65 kg), Faragó István és Kenyó Dénes (70 kg), Zrupkó Dávid (75 kg), Balogh Bernadett (55 kg), valamint Faragó Henriette (+65 kg) indul harcba az érmes helyezésekért. A szakemberek szerint Furkó Kálmán tanítványa, Magna Gergő, és Stefanovics József neveltje, Balogh Zsolt tűnik a legesélyesebbnek, hogy dobogón fejezze be a kontinensvetélkedőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!