Mezőtúr

2017.11.01. 10:25

Az „illegális” vízvételezést szeretnék megszüntetni

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-vel megkötendő víziközmű üzemeltetési szerződés módosításáról tárgyalt a település a közelmúltban.

Jelenleg is a TRV Zrt. látja el az ivóvíz- és szennyvízközmű szolgáltatásokat a városban, az önkormányzat erről üzemeltetési szerződést kötött a szolgáltatóval. A mostani módosítás a közkifolyókat érinti.

– Abban állapodtunk meg, hogy a településen található harminckettő közkifolyóról átalánydíjat számláz mostantól a szolgáltató, ezt kifolyónként öt köbméter/hó mértékűben állapítottuk meg – tájékoztatott Herczeg Zsolt polgármester.

– Emellett néhány helyen olyan szerelvényeket szerelnénk be, amelyek csökkentik a vízhozamot. Jellemző ugyanis, hogy jó néhány közkifolyónál nagy mennyiségben vételezik a vizet nem háztartási célokra.

– Célunk, hogy az „illegális„ vízvételezést megszüntessük. Ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések, amikor megszületik a végleges döntés, akkor bízzuk meg az erre szakosodott kivitelezőt ezekkel a munkálatokkal.

Szilvási Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!