Közélet

2013.09.22. 15:17

Magasodnak a támfalak

Látványos szakaszához érkezett az árvízvédelmi fővédvonal-fejlesztés a megyeszékhelyen.

SZOLJON

Az Európai Unió támogatását élvező, 2,4 milliárd forint költségű beruházás kivitelezője, a Tiszavirág Konzorcium eddig 100 ezer köbmétert meghaladó mennyiségű földet mozgatott meg, több 100 köbméternyi betont öntött ki, s egyes munkafázisok készültsége elérte a 80-90 százalékot – tájékoztatta a szoljon.hu-t a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság.

A Kötivizig közlése szerint a 4-es főúttól délre, az iparterületi szakaszon, a vegyiműveknél közel másfél kilométer hosszon elkészült a töltés, jelenleg a RENO-matracos hullámvédelem kialakítása zajlik. Utóbbi eddig 5100 négyzetméteren épült meg, így a készültség 70 százalékos. A Répa, Retek utca térségében a töltés földműve elkészült, a humuszolást végzik a területen, máshol azonban 15 százalékos a készültség pillanatnyilag.
A 4-es főúttól északra a töltés elkészült, indulhatnak közműkiváltási munkálatok.

A szennyvíztisztító mögött az új töltés 80 százalékban elkészült, itt is a közműépítési munkák esedékesek. A teljes szakaszon eddig mintegy 126 ezer köbméter földet építettek be a szakemberek. A földművek ebben az évben elkészülnek, a Gáz utca és a Szent István-híd közötti aszfaltburkolat kialakítása azonban a következő esztendőre marad.

A belvárosi szakaszon eddig 13 ezer köbméter földet építettek be, ezzel a töltés készültsége 90 százalékos. A rézsűburkolat és a nagylépcsők kialakítása szintén zajlik, a támgerendák készültsége 30 százalékos, míg a szerelőbetoné 20 százalékos.

A hídfőnél lévő termálvezeték, a partfallal párhuzamos gázvezeték kiváltása és a szivárgás gátlására, illetve a szivárgási út növelésére képes zagyos résfal építése befejeződött.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Ütemterv szerint zajlanak a munkák a Tisza parton Fotó: Mészáros János
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!