Hagyomány

2 órája

Az abonyi gimiben is szüreti napot tartottak

Hagyományos szüreti rendezvényt tartottak a Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziumban. A csapatok idén is kitettek magukért, ínycsiklandó finomságok gőzölögtek a bográcsokban, tányérokon.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Ezen az eseményen egyúttal a gólyákat is „avatják”, hagyomány, hogy az osztályok finomságokat főznek – tájékoztatott Pető Zsolt.

Az első három helyezés mellett a zsűritagok különdíjakat is osztottak a Kinizsi Pál Gimnázium szüreti napján
Fotó: Facebook.com / Pető Zsolt

A zsűrit ő maga, valamint Dudinszky Anna Mónika alpolgármester és Csányi Sándor, a Gulyáskirály alkották. A diákoknak csirke-, sertés- vagy marhahúsból kellett ragut készíteniük. 

Első helyen a 11. a osztály végzett, csapatuk meghívást kapott a Pecsenye Parádéra, második helyezett a 12. a osztály lett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 11.t osztály lépett.

Különdíjakat is kaptak, Pető Zsolttól a 11. ny, Dudinszky Anna Mónikától a 9 nyt osztály kapott elismerést. A Gulyáskirály különdíjasa a 10 ny és 11. ny osztályok lettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában