Elismerés övezte munkájukat

3 órája

Hazaérkeztek a tiszai vízügyesek, helytállásukért köszönet járt

Napokon át, megfeszített munkával teljesítettek szolgálatot térségünk vízügyesei (is) Nyugat-Magyarországon. A tiszai legények és leányok alaposan kivették részüket a Duna és Lajta mentén, az árvízi védekezésben. A Kötivízig kollégái most hazatértek.

Rimóczi Ágnes

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 161 dolgozója közreműködött az elmúlt bő héten a dunai és a lajtai árvízi védekezésben. Kollégáink segítségére, szakmai tudására és tapasztalatára tucatnyi helyszínen volt szükség. A tiszai vízügyesek most hazatértek.

árvíz hazatértek a szolnokiak
Lovas Attila (balra) üdvözölte a hazatérő kollégákat és köszönte meg az árvíznél nyújtott odaadó munkájukat
Fotó: Kötivizig/Facebook


– Elsőként szeptember 14-én a vízrajzi mérőcsoport indult a Lajtára, a négy fős csapat kilenc nap alatt több mint száz alkalommal mért vízhozamot a folyó különböző szelvényeiben, segítve ezzel a sikeres védekezést. Szeptember 15-én a Védelmi Osztag 121 tagja utazott el a Lajta és a Duna menti védvonalakra. Rá egy napra további húsz, 18-án pedig újabb tizenhat szakember csatlakozott hozzájuk. Összesen tehát az igazgatóság 161 munkatársa vette ki a részét az évtized dunai árvize elleni védekezésben – számolt be érdeklődésünkre Laczi Zoltán az elmúlt napokkal kapcsolatban.

Sok helyen, sok feladatban teljesítettek

Ahogy az igazgatóság sajtóreferense kiemelte: az elvezényelt kollégák a már említett vízrajzi méréseken túl - a teljesség igénye nélkül - nappali és éjszakai figyelőszolgálatot láttak el, ideiglenes védműveket építettek, közreműködtek veszélyes árvízi jelenségek (pl. buzgárok) megfékezésében, sőt, önkormányzati védekezést is irányítottak műszaki szempontból Neszmélyen és Dunaalmáson. – Ezen kívül volt még jó pár helyszín, ahol dolgoztak. Így például Hegyeshalmon, Mosonmagyaróváron, szigetközi településeken, Győr-Bácsán, Vámosszabadin, Vácott, Kismaroson és Budapesten (Margitsziget, Kvassay-zsilip) is tevékenykedtek a szolnoki kollégák – tudtuk meg.

árvíz hazatértek a szolnokiak
Itt még munkában. A töltés felpuhulása miatt bordás megtámasztást építettek a szolnoki vízügyesek katonák segítségével a Lajtánál
Fotó: Kötivizig

Az igazgató megköszönte a vízügyesek árvízi munkáját

Mint elhangzott: az eddigi visszajelzések alapján munkájukat mindenütt elismerés övezte. – Ezt is kiemelte Lovas Attila, a Kötivizig igazgatója, aki hétfőn délután az igazgatóság Védelmi Osztag telepén fogadta a hazaérkező kollégákat, s mondott köszönetet helytállásukért – tette hozzá Laczi Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában