Kosárlabda

2021.04.23. 07:00

A Ligetben folytatódik az Olaj–Sopron páros csata

A Szolnoki Olajbányász–Sopron negyeddöntős párharc harmadik felvonása következik péntek este hat órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Döntetlenre áll a páros csata, hiszen a felek egyaránt hozták a hazai mérkőzésüket, az Olaj szemszögéből 89–81-es és 77–94-es eredmények születtek.

Varga Csaba

A Szolnoki Olajbányász fogadta a Sopron kosár csapatát.

Fotó: Nagy Balázs

Sokaknak meglepetésnek tűnik, hogy a hűség városá­nak csapata megnyerte a második meccset a vendég Szolnok ellen. Ám akik látták az összecsapást, nem csodálkoztak, mert a kék-fehérek gyorsabban és pontosabban játszottak az alapszakaszgyőztes Olajnál. Gasper Potocnik edző többek között azt mondta, hogy a legnagyobb problémát az övéi védekezésében látta, hiszen ha két negyedben is harminc pont körül dob az ellenfél, akkor nem lehet idegenben meccset nyerni egy ilyen jó csapat ellen. Az egész szezonban a védekezésük volt a legnagyobb fegyverük, de ha így folytatják, nem lesz esélyük a továbbiakban.

Nem véletlenül említette a szakember csapata védekezését, mert a szokottnál több pontot kapnak mostanság. Míg az alapszakaszban 74,8 pont volt az Olaj kapott pontjainak átlaga, addig a szombati első meccsen 81, majd kedden 94 pontot szerzett ellenük a Sopron.

Mindezt tudja a szakmai stáb és a csapat is, ismerve őket együtt próbálják meg kijavítani a hibákat.

További párosítások

Szerda, 18 óra: Falco–Körmend (a párharc állása: 2–0), DEAC–Alba Fehérvár (0–2). Sze­deák–Atomerőmű (2–0).

A Paksot már nem Dzu­nics Braniszlav edző irányítja, aki bejelentette lemondását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában