Közélet

2012.02.06. 11:32

Lakossági segítségre van szüksége a sarki hideg áldozatainak

Az elmúlt hétvégén több jelzés is érkezett a segélyhívó számokra (112, 105), valamint a Humán Szolgáltató Központhoz nehéz helyzetben lévő, a hideg miatt veszélyben lévő emberekről, családokról.

Szoljon.hu

A helyi védelmi bizottság kéri a szolnokiakat, hogy amennyiben tudomásuk van bajba került emberekről, akkor jelezzék azt a segélyhívó számokon, valamint a Humán Szolgáltató Központ családsegítőjénél, Mihályi Katalinnál a 20/242-8071-es telefonszámon.

A hajléktalanok, nehéz sorsú családok ellátásához szükség lenne meleg ruhaneműkre. Eddig is érkeztek felajánlások, a Humán Szolgáltató Központ továbbra is várja a segíteni szándékozók jelzését. Leginkább kabátokra, bakancsokra, sapkákra lenne szükség. A Humán Szolgáltató Központ a Városmajor út 67/A szám alatt található, telefonszáma: 420-614.

Fontos tudnivaló, hogy a befagyott állóvizek többsége egyelőre még nem rendelkezik olyan vastag jégréteggel, mely biztonságossá tenné rajta a korcsolyázást. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozottan felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy egyelőre ne menjenek a holtágak, tavak jegére, mert az veszélyes. A szakemberek folyamatosan figyelik a jég vastagságát, s amint az eléri a 15 centimétert, jelzik a közvélemény felé. A szolnoki holt-Tiszán a holtág céltorony felőli végében kijelölnek majd ideiglenes korcsolyapályát, de csak akkor, ha az kellően biztonságos. Külön veszélyforrást jelentenek a horgászok által vágott lékek, amikre szintén fontos odafigyelni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!