Vízilabda

2 órája

Kellemetlen szolnoki vereség Szentesen

A Szolnoki Dózsa Praktiker vízilabdacsapata a BENU Magyar Kupa selejtezőjében Szentesen szerepel a hétvégén. A péntek esti rajton a szolnokiak kellemetlen meglepetésre egygólos vereséget szenvedtek a házigazdák együttesétől.

Varga Csaba

A C jelű négyesben tehát a Szentes mellett az OSC és az UVSE legénysége lesz Szolnok vetélytársa. A torna nyitómeccsén az OSC magabiztos játékkal 20–9-re verte az UVSE-t.

Nem sikerült a győzelem a kék-sapkás szolnoki csapat számára
Fotó: Egri VK/Lénárt Márton

Szentesi VK–Szolnoki Dózsa Paraktiker 11–10 (4–5, 3–1, 2–2, 2–2)

Gólszerzők: Horváth Á. 3, Tóth Gy. 2, Hajdú A. 2, Szathmári 2, Ashanyin 1, Csorba 1. ill. Bedő 3, Kasktedter 2, Vámosi 1, Krasznai 1, Simon D. 1, Schmölcz 1, Teleki 1.

Gyors gólváltást követően 4–4-es állásig feje-fej mellett haladtak a felek. A folytatásban Vámosi Bertold s Simon Donát találatával két góllal megugrott a vendégcsapat, 4–6. Erre föl sokan azt gondolták, hogy a szolnokiak fogják irányítani a meccset. Ehelyett azonban a szentesiek három gólt lőttek gyorsegymásutánban, megfordították az állást. Innentől a vendégek futottak az eredmény után, de rendre kiegyenlítették hátrányukat. A hajrá óriási izgalmakat hozott az utolsó percben 10–10-es állás után Horváth Áron góljára nem érkezett válasz, így a szentesiek nyerték a meccsét.

Vereségével nehéz helyzetbe került a Dózsa, ha tovább akar jutni, akkor a szombati folytatásban le kell győznie az elmúlt bajnoki évad bronzérmesét az OSC gárdáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában