Összefoglaló

1 órája

Szolnoki diákok is segítenek a dunai árvíznél – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Azonnal a fogdára szállították a jogosítvány nélkül járművet vezető, többszörösen körözött férfit.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Az elkövető több esetben kiadó apartmanokat is meghirdetett, majd foglaló utalását kérte, viszont kiderült, hogy bérbe adandó ingatlanok sem álltak a rendelkezésére.

Kedden megnyitották Tiszafüred legújabb játszóterét.

Megdöbbentő képeket készítettek az árvízről a szolnoki helikopterek. A gépek nappal és éjszaka egyaránt kulcsfontosságú információkkal látják el a katasztrófavédelem és vízügy szakembereit a dunai árvíznél.

Sok embert megmozgat a Nyugat-magyarországi árvíz. A szakembereken kívül önkéntesek is részt vesznek a munkákban, a napokban még szolnoki diákok is elutaztak és segítettek a védekezésben.

Fának ütközött egy személyautó pénteken késő délelőtt a 4202-es út Kisújszállás és Túrkeve közötti szakaszán – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

Napok óta megfeszített munkát végeznek a vízügyesek az árvízi védekezésben. Jó látni, hogy a jó kedvüket, derűjüket nem veszítik el. A szolnoki csapat legalább is biztosan nem. Nézzék csak, mivel manővereztek.

Helyreállt az áramszolgáltatás abban a szolnoki, Orosz György úti tízemeletesben, mely még múlt pénteken maradt áram nélkül. A beázott szolnoki panelház lakóin az önkormányzat is segít, mint megtudtuk, már a lakások fele élt a városi krízistámogatással.

Lámacsikó született a szolnoki Bagolyvár Vadasparkban. A szolnoki lámabébi Lili és Vili „szerelemgyermeke”, az újdonsült családot hírportálunk is meglátogatta.

A pedagógia, az egészségügy és az oktatás terén kiemelkedő munkát végző szakembereket díjaztak a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzat pénteken tartott ülésén. A szakmai díjak átadására azért került sor, mert a kitüntetettek, vagy képviselőik az augusztus 20-i ünnepségen nem tudtak részt venni.

Az útalap már elkészült, jelenleg az aszfaltozás zajlik a mezőtúri Székes utcában. A rekonstrukció egy félmilliárdos pályázat részeként valósul meg.

Lámacsikó született a szolnoki Bagolyvár Vadasparkban. A szolnoki lámabébi Lili és Vili „szerelemgyermeke”, az újdonsült családot hírportálunk is meglátogatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában