Közélet

2014.07.17. 16:25

A fiatalok egy része otthon is találkozott droggal

Szomorú, bár a vártnál kedvezőbb képet mutat a kunszentmártoni Szent Márton Plébánia diákok körében végzett felmérése.

Szoljon.hu

A plébánia dolgozói arra voltak kíváncsiak, vajon tényleg annyira elharapódzott-e a drog- és alkoholfogyasztás a városban, mint ahogy azt vélik a lakosok. A felmérést májusban végezték hetedik és nyolcadikos diákok körében, valamint az egyik középiskola fiatalságánál. A kitöltött kérdőívekből kiderült, a 14 év alatti válaszolók 35,5 százaléka már fogyasztott alkoholt, 4,1 százaléka pedig kipróbálta a drogot. Kövesdy Zsolt plébános szerint a legmegdöbbentőbb, hogy a diákok egytizede otthon és az iskolában is találkozott már droggal, alkohollal. A 14 és 22 év közöttiek fele hajtott már le valamilyen szeszes italt, egynegyedük dohányzik, de szerencsére csak kis részük vett kézbe kábítószert. Az atya hozzátette, a plébánia számos civil egyesülettel, szervezettel vette fel a kapcsolatot, hogy velük összefogva harcoljanak a drogok és az alkohol ellen.

– Programok, tartalmas szabadidős tevékenységek szervezésével próbáljuk megállítani e szerek fogyasztását, mert úgy gondoljuk, a legnagyobb probléma, hogy a fiatalok nem ismerik az igazi közösségi élményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!