Labdarúgás

Tegnap, 7:00

Vármegye II.: a Tiszaszőlős nyerte az újoncok csatáját – galériával

A tabellán második Tiszapüspöki tizenöt gólt lőtt a sereghajtó Jászboldogháza vendéglátójaként a vármegye II. ötödik fordulójában, a Zagyvarékas pedig nyolcszor zörgette meg a Kunmadaras hálóját. A listavezető Abádszalók magabiztosan győzte le a Jászalsószentgyörgyöt, a Túrkeve megszerezte szezonbeli első győzelmét, a Fegyvernek döntetlent játszott a Kunhegyessel, az újoncok csatáját pedig a Tiszaszőlős nyerte az Újszász otthonában.

Szoljon.hu

A Tiszaszőlős nyerte a vármegye II.-es újoncok csatáját az Újszász otthonában, a tabellát pedig továbbra is az Abádszalók vezeti.

vármegye II
Küzdelmes meccsen, Szilágyi Lajos (jobbra hátul) védéseinek is köszönhetően nyert a Tiszaszőlős a vármegye II.-ben
Fotó: Pesti József


Zagyvarékas–Kunmadaras 8–2 (6–1)

Zagyvarékas, 150 néző.

Vezette: Kovács Ferenc

Zagyvarékas: Csák – Kispál, Suki, Végh B. (Lengyel, a szünetben), Serbán (Czékus, a szünetben), Ábel P., Kanalas, Czibak, Major M. (Szabó D., 65.), Pető, Lesták. Edző: Ábel Péter.

Kunmadaras: Papp J. (Fehér A., 38.) – Botos (Tóth K., 65.), Burai, Szabó J., Szabó Z. (Rózsa I. S., a szünetben), Lázók A., Katona (Gyulai, a szünetben), Penti, Farkas M. (Kelemen, 38.), Rózsa II. S., Seres. Edző: Rózsa István.

Gólszerzők: Ábel (19., 90. – az elsőt tizenegyesből), Suki (29., 34., 41., 77.), Kanalas (36.), Pető (45.), ill. Penti (44.), Seres (84.).

A hazai csapat végig uralta a mérkőzést, megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Ábel Péter: – Múlt héten gyönyörűen sütött a nap, most pedig a játékunk volt gyönyörű. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéhez, Serbán József vezetésével mindenki jól teljesített.

Rózsa István: – Gratulálok a Zagyvarékas csapatának!

Tudósított: Ábel Péter

Fegyvernek–Kunhegyes 0–0

Fegyvernek, 80 néző.

Vezette: Medvegy Zsolt.

Fegyvernek: SEBESTYÉN – MÁRTON P., Simon G., MOLNÁR ZS., Domán, KARIKÓ, Náhóczki (Bohács D., a szünetben), SZABÓ M., Ballók V. (Fehér L., 65.), BOHÁCS M., Budai B. (Szász, 39.). Edző: Erdei Gábor.

Kunhegyes: Csík – Szőke I., FÁBIÁN, Pékó (Házi D., 82.), DOBOS, Szabó D., Imre Z., Kocsis, Csörögi, MOLNÁR M., Házi M. (Házi Cs., 90+2.). Edző: Rózsa István.

Mindkét csapat hullámzóan játszott, így igazságos döntetlen született.

Erdei Gábor: – Az akaratunk rendben volt, de támadásban, passzokban és a kapu előtt sokkal pontosabbnak kell lennünk.

Rózsa István: – Csapatként működtünk együtt az elejétől a végéig, nem sok hiányzott, hogy megszerezzük a győzelmet.

Tudósított: Erdei Gábor

Abádszalók–Jászalsószentgyörgy 4–0 (1–0)

Abádszalók, 50 néző.

Vezette: Kóródi Ferenc.

Abádszalók: VARGA V. – HALAS M., Csukodi Gy. (Gál G., 60.), Oláh L., DÁNYI, JUHÁSZ A. (Pataki, 83.), HORVÁTH SZ. (Borsos, 88.), Halas A., VARGA S., Farkas J., Szóládi. Edző: Lajos Tibor.

Jászalsószentgyörgy: Tóth Cs. – Fajka Á., Serfőző, Kobela, Kónya, Bathó, Serfőző, Szabó Z., Tóth G., Farkas I., Fogler. Edző: Ronyecz Imre.

Gólszerzők: Juhász A. (35., 65. – az első tizenegyesből), Halas M. (48.), Dányi (60.).

Nagyon kellemetlen időjárásban folytatta a jó szereplést az Abádszalók, amely egy stabilan védekező vendégcsapat ellen a második félidőben bebiztosította a győzelmet. 

Lajos Tibor: – Remélem, hogy sikerül a srácokat tűzben tartani, mert az első félidei játékunkkal nem teljesen voltam elégedett. A félidőben megbeszéltük a dolgokat, így a végére azt kaptam, amiért szeretem ezt a csapatot.

Ronyecz Imre: – A mai napon az az együttes nyert, ahol megmutatkozott az akarat. Gratulálok a hazaiaknak!

Tudósított: Lajos Tibor

Besenyszög–Tiszajenő 2–3 (1–3)

Besenyszög, 50 néző.

Vezette: Tóth Kristóf Attila.

Besenyszög: Bezzeg – Berényi, Virág B., Héja, Nyeső, Petrik (Kósa, 87.), Berki, Szekeres, Csajbók, Gyenge, Zsidai (Tóth K., a szünetben). Edző: Zsidai István.

Tiszajenő: Mészáros L. – SZŐKE J. (Tóth T., 87.), HEGYI, Nyuli B. (Tigyi, 60.), TÓTH AT., Magony (Mészáros T., 89.), RADICS, LAKATOS P., Szabó N., POLGÁR D., Tóth Ar. Edző: Márton Péter.

Gólszerzők: Nyeső (22.), Berényi (54.), ill. Radics (10.), Szőke J. (16., 34. – az elsőt tizenegyesből).

A hazai csapat még keresi önmagát és a lehetőséget, hogy hogyan tudna kijönni a gödörből.

Zsidai István: – A Tiszajenő csapata jobban akarta a győzelmet.

Márton Péter: – A mérkőzés elejétől kezdve kulturáltan, jól futballoztunk, szép gólokat szerezve, megérdemelten nyertünk. Győzelmünk értékét növeli, hogy több meghatározó emberünk hiányzott a mai napon. Sok sikert a hazaiaknak!

Tudósított: Zsidai István

Újszász–Tiszaszőlős 1–2 (0–0)

Újszász, 120 néző.

Vezette: Arany László.

Újszász: Szaszkó – Szűcs J. (Rajka, 83.), Mondok, Berkó A. (Konka, 58.), Kanalas (Farkas L., 83.), Virág A., SIPOS, Csobai, Fodor, RÉZSÓ (Berkó S., 83.), SZARVÁK. Edző: Szűcs József.

Tiszaszőlős: SZILÁGYI – VARGA Z., MULITER T., Pékó (Turó, 79.), Farkas M. (Rózsa J., a szünetben), Muliter L., CZINEGE (Lévai, 82.), Soltész (Penti, a szünetben), Báder, Muliter Z. (HAJNAL, a szünetben), Pap T. Edző: Háden József.

Gólszerzők: Sipos (90+2.), ill. Pékó (68.), Czinege (74.).

Kiállítva: Virág (90+3.).

A mély talajú pálya ellenére az első félidő magas színvonalú játékot hozott, a bekapott gól azonban kicsit visszafogta a hazai csapatot, a vendégeket pedig feltüzelte, így elvitték a három pontot.

Szűcs József: – Az első játékrészben gólokkal kellett volna vezetnünk, a szünet után viszont bennmaradtunk az öltözőben. Két kapura lövésből két gólt kaptunk, de büszke vagyok a csapatomra, mert mindent megtettünk a győzelemért. A végén, hogyha szerencsénk van, döntetlenre hozhattuk volna a meccset.

Háden József: – Nagyon nehéz talajú pályán, nem ideális körülmények között játszottuk le a mérkőzést. Az első félidőben a kapusunk bravúrjaira volt szükség, a másodikban a cseréknek is köszönhetően sikerült fölénybe kerülnünk, és kétgólos előnyt szereztünk. Így egy küzdelmes mérkőzésen megszereztük a három pontot.

Tudósított: Szűcs József

 

Tiszapüspöki–Jászboldogháza 15–0 (9–0)

Tiszapüspöki, 50 néző.

Vezette: Huszár József.

Tiszapüspöki: Farkas Á. – Pintér II. I., SURI (Polyák, a szünetben), Kállai D. (Nagy A., a szünetben), KUTUS (Rupa, a szünetben), LUKÁCS, KOVÁCS R., ID. SZEDLÁK Z., ANGYAL, IFJ. SZEDLÁK Z., Pintér I. I. Edző: Lukács Kálmán.

Jászboldogháza: Pádár – Bíró, Elek I., Dékány, Józsa, Nagy M., Gellérffy, Pomaházi, Karkusz, Tasi, Gömöri. Edző: Bodor Máté.

Gólszerzők: Kutus (3., 15., 37.), Kovács R. (5., 12.), id. Szedlák Z. (9., 83.), Angyal (10., 52., 54., 57., 67.), Farkas Á. (33. – tizenegyesből), ifj. Szedlák Z. (41.), Rupa (60.).

Az időjárás nem volt kegyes, de a kilátogató nézők egy fergeteges, sokgólos, sokhelyzetes mérkőzést láthattak, amiben a futball minden szépsége felvonult.

Lukács Kálmán: – Végre újra lenyilatkozhatom, hogy egy Angyallal jobbak voltunk. Gratulálok az egész csapat teljesítményéhez!

Bodor Máté: – Egy nagyon jó csapattal játszottunk, gratulálok nekik! Ami minket illet, nem nagyon akartak eljönni a játékosaim Tiszapüspökire, de nagy nehezen összeszedtem  tizenegy embert, és becsületből kiálltunk. Helyén kell kezelni a mai mérkőzést, sportszakmai értéke nem nagyon volt, letudtuk, és nagyon bízom benne, nem lesz ennyi hiányzóink állandóan, és be tudjuk bizonyítani, hogy ennél többre vagyunk képesek.

Tudósított: Lukács Kálmán

Túrkeve–Jászárokszállás 3–2 (1–2)

Túrkeve, 50 néző.

Vezette: Nagy Zoltán.

Túrkeve: Gulyás – Tóth A., RAPI, LAKATOS, Fésűs-Farkas (Piroska N., 70.), CSŐKE, Kállai, MOLNÁR T., Fésűs-Farkas R., PAP N., Varga K. (Darvasi, a szünetben). Edző: Jandó Ferenc.

Jászárokszállás: Kádár – Polyák, Ördög, Kovács T., Farkas M., Susányi (Ivony M., a szünetben), Csikós T., Major L. (Bordás, 74.), Éliás, Major Zs. (Hopka, a szünetben), Czuczor (Váradi, 80.). Edző: Kocsis Tamás.

Gólszerzők: Pap N. (32., 80.), Lakatos K. (78.), ill. Polyák (12.), Varga K. (15. – öngól).

Az első félidő elején a hazaiak játszottak jobban, de a vendégek két pontrúgásból előnyt szereztek. A Túrkeve nem adta fel és sikeresen megfordította az eredményt.

Jandó Ferenc: nem nyilatkozott.

Csikós Tamás: – Kétgólos előnyről saját magunkat vertük meg. Ezért mi vagyunk a hibásak, ettől függetlenül az utolsó percben nem kaptunk meg egy teljesen jogos büntetőt.

Tudósított: Fekete Tamás

A vármegye II. tabellája
Forrás: Új Néplap

A vármegye II. góllövőlistája

10 gólos: Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki)
7 gólos: Juhász Attila Milán (Abádszalók), Radics Márton (Tiszajenő), Suki Lajos (Zagyvarékas)
6 gólos: Angyal Csaba (Tiszapüspöki)
5 gólos: Ábel Péter (Zagyvarékas), Czinege Viktor (Tiszaszőlős), Dányi Tibor Norbert (Abádszalók), Kanalas Zsolt (Zagyvarékas)
4 gólos: Katona Tibor (Kunmadaras), Kutas Henrik (Tiszapüspöki), Szőke József (Tiszajenő)
3 gólos: Tóth Tamás (Tiszajenő), Penti Alex (Kunmadaras)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában