Verseny

2 órája

Lengtek a zászlók, pörögtek a pálcák, jártak a pompomok a Tiszafüredi Mazsorett Fesztiválon – galériával

Látványos attrakciókat, rengeteg résztvevőt és hazai sikereket hozott a hétvégi Tiszafüredi Mazsorett Fesztivál.

Rózsa Róbert

Mindhalálig mazsorett! Ezt nem mi mondjuk, a szervezők állítják, elvégre a szombaton megrendezett Tiszafüredi Mazsorett Fesztiválnak ezt a mottót választották, a szlogent pedig egy hatalmas transzparensen ki is feszítették a tiszafüredi sportcsarnokban.

Tiszafüredi Mazsorett Fesztivál, mazsorett, verseny, Tiszafüred, Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület
Az ország számos részéről érkeztek csapatok a szombati Tiszafüredi Mazsorett Fesztiválra. A versenyen összesen 150 versenyző mutatott be látványos produkciókat
Fotó: Csábiné Lajtos Enikő / Forrás:  Beküldött fotó

Tegyünk hozzá mindjárt: a fesztivált szervező Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület nem csak mondja, de tesz is a mazsorettért. Erre bizonyság a szombati verseny, amelyre országszerte 15 csapat 150 versenyzője érkezett, és amely csapatok látványos viadalon mutatták be tudásukat.

Mint a házigazda egyesület vezetője, Virágné Jordán Mária hírportálunknak elmondta, jöttek csapatok Debrecenből, Vácról, Kiskunfélegyházáról, Budapestről, Gyuláról, Újfehértóról is. Hatévestől egészen a felnőttekig sokan vettek részt a versenyen. Az egyesületi elnök szólt arról is, miért tartották fontosnak a Tisza-tó partjára hozni a viadalt.

– A környéken Debrecenben és Hevesen szokott lenni a szövetség és a mazsorett szervezetek által szervezett fesztivál. Szerettük volna Tiszafüred programjait színesíteni egy mazsorett fesztivállal, mivel ilyen szövetségi verseny még nem volt településünkön. Mivel az első két fesztivál remekül sikerült, ezért a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség megkért bennünket, hogy idén is rendezzük meg immár a III. Országos Mazsorett Fesztivált. Idén minden eddiginél többen érkeztek a tiszafüredi összejövetelre, délutántól egészen estig versenyeztek a csapatok, akik látványos koreográfiákat mutattak be.

A jó produkcióval a hazai csapat sem maradt adós. A 14-18 évesekből álló Flamingó csapat két arany minősítést kapott, míg a 6-10 évesekből álló Smaragd csapat ezüst minősítést kapott.

Nem csak a Tiszafüredi Mazsorett Fesztiválon remekeltek

A Tiszafüredi Mazsorett Egyesület 1998-ban alakult, és az eltelt emberöltő alatt több mint ezer tanuló sajátíthatta el ezt a sportágat. Jelenleg egy óvodai, egy általános iskolai és egy gimnáziumi csoportjuk van, akik rendszeresen versenyeznek és lépnek fel különböző városokban, rendezvényeken mind hazánkban, mind pedig külföldön. Az egyesület legfrissebb eredményei Szolnok Open, csoport, páros, szóló produkciókban első helyezések, Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett versenyen nagy csoportjuk Európa-bajnok címet, középső csoportunk megyei bajnoki címet szerzett. Az egyesület továbbá rendszeresen versenyez külföldön is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában