Aranyló finomság

2 órája

Gesztenyeméz is terítékre került a mézes reggelin a Siposban

Akác-, gesztenye-, vegyes- és hársmézet is kóstolhattak a a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. Az iskola a mézes reggeli országos kezdeményezéshez csatlakozott.

Pakainé Pusztai Nóra

Idén a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium is csatlakozott az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által életre hívott kezdeményezéshez, a mézes reggelihez. Pogány Attila, a SzSZC kommunikációs referense arról tájékoztatott, hogy Lakatos László oktató – aki egyébként méhész és méhegészségügyi felelős – segítségével az iskola megvendégelte a tanulókat, akik többféle mézet (akác, gesztenye, vegyes, mézharmat, hárs) is megkóstolhattak. 

mézes reggeli a Siposban
A diákok különféle ízeket kóstolhattak a mézes reggelin a Siposban
Forrás: Beküldött fotó

A fiatalok megismerhették a méz és a méhek kapcsolatát, elmélyültek az aranyló finomság készítésének folyamatában, sőt információkat kaphattak a jótékony hatásairól is.

– A kóstoló nagy érdeklődést váltott ki nemcsak a diákok, hanem az oktatók és intézményi dolgozók körében egyaránt. A tanítás – az édes-mézes falatok mellé kínált citromos tea elfogyasztása után – jó hangulatban folytatódott – fogalmazott a referens. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában