Jászkunság

1 órája

Változás a kormányhivatalban: új feladataikról tájékoztatott a vármegyei főispán

Bővült a vármegyei államigazgatási szerv, kiderült, miért történt változás a kormányhivatalban.

Rózsa Róbert

Bővült a vármegyei kormányhivatalok feladatköre, október 1-jétől a korábban a katasztrófavédelemhez tartozó vízügyi, vízvédelmi, tűzvédelmi, valamint iparbiztonsági hatósági feladatok ellátása a kormányhivatalok hatáskörébe került – tájékoztatott hivatalos oldalán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. Azt írták, a változás a kormányhivatal szervezeti rendszerét is érintette, az új feladatokról a vármegyei főispán adott tájékoztatást az államigazgatási szerv értekezletén.

változás a kormányhivatal, kormányhivatal, főispán, dr. Berkó Attila, változás
Változás a kormányhivatalban: dr. Berkó Attila főispán is megszólalt az új helyzet kapcsán
Fotó: Nagy Balázs

A kormányhivatal főosztályvezetői és járási hivatalvezetői számára megrendezett értekezleten dr. Berkó Attila kiemelte, a megváltozott működési keretek mellett továbbra is cél, hogy az érintett területeken színvonalas hatósági munka valósuljon meg. A nem hatósági jellegű feladatok, például a veszélyhelyzetek során végzett mentési feladatokat továbbra is a katasztrófavédelem látja el.

A Tűzvédelmi, Iparbiztonsági és Vízügyi Hatósági Főosztály Szolnokon, a Boldog Sándor István körút 4. szám alatt, illetve az 56/501-900 telefonszámon érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában